Admin sherlock Opublikowano 20 Września 2017 Admin Opublikowano 20 Września 2017 Technics RS-M17 Dane techniczne: Type: 2-head, single compact cassette deck Track System: 4-track, 2-channel stereo Tape Speed: 4.8 cm/s Heads: 1 x record/playback, 1 x erase Motor: electronic control DC Tape Type: type I, FeCr, CrO2 Noise Reduction: B Frequency Response: 25Hz to 15kHz (Cr02 tape) Signal to Noise Ratio: 66dB (dolby B) Wow and Flutter: 0.06% Input: 60mV (line), 0.25mV (mic) Output: 0.42V (line) Dimensions: 430 x 142 x 251mm Weight: 5.2kg Finish: black, silver źródło:hifiengine.com Dzisiejszy zakup. "Słabo zepsuty". Naprawa zajęła nie więcej jak z godzinę łącznie z wyczyszczeniem. Niedomagała głównie listwa zapis-odczyt. Kilka fotek na szybko.
audiotone Opublikowano 21 Września 2017 Opublikowano 21 Września 2017 O jaki fajny plastikowy paskudek ;D . Dobrze że go uratowałeś, dziękuje za kolejnego Technics-a. A swoją droga to nie wiem czy ktoś zauważył, ale tam jest laminat dwustronny i niektóre rezystory są napylone . Górne ścieżki od strony elementów są chyba także napylone... ciekawe
Admin sherlock Opublikowano 22 Września 2017 Autor Admin Opublikowano 22 Września 2017 Nie jest taki brzydki na jakiego wygląda Hmmmm.... pewnie Wojtkowi przypadnie do gustu moja kolejna "złota myśl". Front był trochę brudny - biała ściereczka przez długi czas była czarna gdy go czyściłem. Kieszeń zrobiłem tak by zamykała się w sposób prawidłowy. Może trzeba będzie nanieść nowy, srebrny lakier. Gdy patrzy się od frontu, zwłaszcza gdy odtwarza, wygląda całkiem fajnie. Ten drobny urok psuje się gdy patrzymy nań pod małym kątem i widzimy małą głębokość obudowy. Co do laminatu to popołudniem zrobię zdjęcia takie bardziej "makro".
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez Mandragor,
service manual / instrukcja serwisowa
Rekomendacja dodana przez sherlock
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.