Makintosz82 Opublikowano 19 Czerwca 2022 Opublikowano 19 Czerwca 2022 Akai 4000DS Mk-II Magnetofon pod względem mechanicznym niemal ideał. Pasek licznika do wymiany i licznik do czyszczenia reszta wiadomo też do czyszczenia ale to kosmetyka. Magnet ma usterkę elektroniczną mianowicie prawy kanał cos trzeszczy i to tak że nie mogę ustalić za bardzo dlaczego. Raz trzeszczy a raz jest ideał, trzask jest niezależny od położenia potencjometrów, kondensatory wyglądają na zdrowe, zimnych lutów brak, potencjometry nie trzeszczą chodzą z odpowiednim oporem czyli smar hamujący nie rozpuszczony przez psikanie kontaktem. Ja stawiam na płytkę wejść wyjść. Ktoś jakieś sugestie? Na razie nie mam czasu za bardzo ale jak go znajdę wstawie parę rozbieraków i parametry. 2
Makintosz82 Opublikowano 20 Czerwca 2022 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2022 Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto 2
Admin sherlock Opublikowano 20 Czerwca 2022 Admin Opublikowano 20 Czerwca 2022 Gratulacje! Twój pierwszy magnetofon szpulowy
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez sherlock,
service manual / instrukcja serwisowa
Rekomendacja dodana przez sherlock
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.