Skocz do zawartości

Onkyo Integra A-8690

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy polecacie  Onkyo integra A 8690, jak wygląda porównanie z Technics SU VX 800 czy Kenwood KA 7020 ?

• Admin
Opublikowano

Jako fan Onkyo  nie wahałbym się przed zakupem tego modelu. O ile nie grzebany i w dobrej cenie to będzie to dobry zakup jeśli masz jakieś inne pasujące do niego klocki Onkyo. Cudów z dźwiękiem nie zrobi - co na wejście to na wyjście. Jak podepniesz słabe źródło to on Ci nic nie poprawi a unaoczni co jest podpięte. Jak podepniesz dobre źródło to pokaże jak to fajnie gra. Odsprzedać zawsze można jeśli nie do końca będzie Tobie odpowiadać to w miarę przezroczyste ampli.

• O.K. (0 pts) 1
  • 3 lata później...
Opublikowano

Temat stary, ale pewnie jeszcze nie jedna osoba będzie miała podobny dylemat.

Ja także kiedyś rozważałem ten model ale go nie wybrałem ze względu na brak zdalnego sterowania. W dzisiejszych czasach nie wyobrażam sobie codziennego użytkowania sprzętu nie posiadającego pilota.

Ja zdecydowałem się na A-8780, warty uwagi jest też z nowszej linii A-8870 ale jest znacznie droższy.

Jedyna moim zdaniem przewaga A-8690 nad 8780 albo 8870 to DAC na pokładzie ale na dziś ten DAC jest trochę słaby i mało użyteczny. I tak większość ludzi ma DAC jako osobny klocek, a te wzmacniacze mają dużo wejść więc jest gdzie go podłączyć.

Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania Regulamin Polityka prywatności.