Wolverin Opublikowano 25 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2022 Witam serdecznie, mam problem ze swoim wzmacniaczem SU-A700. Polega on na braku reakcji na próbę włączenia lub wyłączenia go pilotem. Kupiłem ten wzmacniacz z pilotem EUR642210 w którym nie ma funkcji Wł/WYŁ więc zakupiłem RAK-SU129WH i nie ma reakcji. Działa sterowanie oraz WŁ/WYŁ Tunera, CD, Magnetofonu i wszystkie funkcje w wzmacniaczu lecz podstawowe WŁ/WYŁ w wzmacniaczu nie. Proszę o poradę czy te wzmacniacze fabrycznie " TAK MAJĄ" że nie działa w nim WŁ/WYŁ czy jest uszkodzony czujnik pilota ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CodeBoy Opublikowano 25 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2022 A jak włączysz go normalnie z palca, to działa np. Głośność czy też przełączanie wejść we wzmacniaczu ? Jeśli tak to czujnik IR we wzmacniaczu jest sprany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldBoy Opublikowano 25 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2022 Cześć Posiadam Technics'-a SU-A800 (pierwszy wypust - MK1 ) - nie ma w nim możliwości załączania/wyłączania z pilota pozostaje tylko ,,palec'' - tak jest skonstruowany. Podejrzewam wiec, że model... SU-A700 działa analogicznie. Wszystkie funkcje działają z pilota, ale włącznik ma duży skok, pewnie u Ciebie również tak jest - to normalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.