Moderator bilcor Opublikowano 2 Stycznia 2023 Moderator Opublikowano 2 Stycznia 2023 ONKYO P-3030 Frequency response: 0.8Hz to 170kHz Total harmonic distortion: 0.003% Input sensitivity: 0.15mV (MC), 2.5mV (MM), 150mV (line) Signal to noise ratio: 76dB (MC), 82dB (MM), 93dB (line) Output: 150mV (line), 1V (Pre out), 13V (Pre out Max) Semiconductors: 46 x transistors, 35 x diodes, 6 x FET, 5 x IC Dimensions: 450 x 99 x 403mm Weight: 7kg Najmniejszy z serii, po nim 3060 i oczywiście 3090. Z czasów kiedy przekaźnik był królem. A mimo to budowa budzi respekt. Wystarczy obejrzeć wnętrze. Trafo pod plombą, tranzystory wejściowe symetryczne, podwójne. Styrofleksy i kondensatory stałe po 1uF. Pacjent trafił za psi pieniądz, jak na nasze czasy, z lekkim brumem i brakiem podświetlenia kontrolek. Zobaczymy w WE, teraz zdołałem tylko ponieść kapę i zrobić kilka fotek. Niestety tylko 120 na 220V, być może trzeba będzie coś pokombinować w zasilaczu. Teraz pozostaje mi tylko szukać jakiejś M-, wprawdzie M-5030 to taki A-7090 zamknięty w innej obudowie ale cóż, czasy ciężkie nie mam wolnych 8000 na ładny egzemplarz 5090. Klasyka ale złotko na gramofonie jest. Przełączniki tuż przy źródłach sterowane "taśmą". Najważniejsza jest poważna masa. Jak wchodzi to po co bipolar czy elekrtrolit? O dziwo mało makaronu w środku. 1
Admin Wyróżniony komentarz sherlock Opublikowano 2 Stycznia 2023 Admin Wyróżniony komentarz Opublikowano 2 Stycznia 2023
Admin sherlock Opublikowano 2 Stycznia 2023 Admin Opublikowano 2 Stycznia 2023 Niby najniższy model z serii a konstrukcyjnie ciekawy: sporo mechanicznych przełączników, fet;ów. I jeszcze "słuchawkowa dziurka".
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez sherlock,
service manual / instrukcja serwisowa
Rekomendacja dodana przez sherlock
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.