miszczu987 Opublikowano 11 Stycznia 2023 Opublikowano 11 Stycznia 2023 Technics RS-M14 Po raz kolejny trafił do mnie ten bardzo prosty model Technicsa - RS-M14, tym razem w ciemnej wersji kolorystycznej. W tym egzemplarzu zarówno głowica jak i silnik nie nadawały się do niczego - zostały zastąpione elementami sprawnymi z demontażu. Dodatkowym, niecodziennym problemem był ułamany przycisk resetu licznika. Tutaj wielkie podziękowania kieruję do @ Jakub K za wytworzenie nowego elementu. Standardowo mechanizm był rozbierany do najmniejszej śrubki, wyczyszczony, nasmarowany i poskładany. Założyłem przy tym nowe paski i rolkę. Po sprawdzeniu kilku elektrolitów zdecydowałem się wymienić je wszystkie. Finalnie deck został wyregulowany zgodnie z serwisówką i od kilku dni cieszy ucho. Dane techniczne (hifiengine.com): Type: 2-head, single compact cassette deck Track System: 4-track, 2-channel stereo Tape Speed: 4.8 cm/s Heads: 1 x record/playback, 1 x erase Motor: electronically controlled Tape Type: type I, CrO2, Metal Noise Reduction: B Frequency Response: 30Hz to 17kHz (Metal tape) Signal to Noise Ratio: 67dB (dolby B) Wow and Flutter: 0.14% Dimensions: 430 x 119 x 246mm Weight: 4.3kg Finish: black, silver Year: 1980 Zdjęcia z operacji (model ciemny): Zdjęcia modelu srebrnego, nie pamiętam szczegółowo co tam było robione ponad 2 lata temu (już go też nie mam), więc zdjęcia muszą wystarczyć: 2
miszczu987 Opublikowano 12 Stycznia 2023 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2023 Zdjęcia nowego elementu można zobaczyć Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Admin sherlock Opublikowano 21 Stycznia 2023 Admin Opublikowano 21 Stycznia 2023 Na początku grafit ... później srebrny .... coś za mocno myty był 1
Rekomendowane odpowiedzi