K0V4L Opublikowano 15 Marca 2023 Opublikowano 15 Marca 2023 Yamaha KX-360 Dane techniczne: Heads: 2 Motors: 2 W&F: ±0,05 %/0,08 % WRMS/DIN Frequenzy response: Typ I: 20–17.000 Hz ±3 dB Typ II: 20–19.000 Hz ±3 dB Typ IV: 20–20.000 Hz ±3 dB Distorsion: <0,8 % (alle Bandtypen) Signal/Noise Ratio: without Dolby NR: >60 dB Dolby B: >68 dB Dolby C >76 dB Dobry wieczór Od wczoraj jestem posiadaczem deck-a jak w temacie (prezent urodzinowy). Wizualnie - BDB. Na początku też grał cudnie (przesłuchałem kilka kaset). Dzisiaj zwrot o 180 stopni. Straszne piszczenie dochodzące z... kieszeni? Wczorajsze kasety - to samo. Po wyłączeniu (STOP) i ponownym włączeniu (PLAY) pisku nie ma ale pojawia się później losowo. Czasami po 30 sekundach a czasami po kilku minutach. Pisk jest okropny: https://photos.app.wrzucamy_obrazki_w_posty/71ZqEcyAcQZH5F8Y9 Magnetofon mogę zwrócić ale być może problem jest prozaiczny. Ktoś coś? Pozdrawiam!
K0V4L Opublikowano 15 Marca 2023 Autor Opublikowano 15 Marca 2023 Dodam jeszcze, że takie same piszczenie pojawia się również przy przewijaniu. Silniczek?
Admin sherlock Opublikowano 15 Marca 2023 Admin Opublikowano 15 Marca 2023 Jak dla mnie to piszczenie to któryś z silników.
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez sherlock,
service manual / instrukcja serwisowa
Rekomendacja dodana przez sherlock
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.