MacGregor Opublikowano 1 Lipca 2023 Opublikowano 1 Lipca 2023 Ten odpowiedź został doceniony przez sherlock! MacGregor otrzymał(a) odznakę 'Świetna treść' i 2 punktów. Przewijarka wykonana z chwili potrzeby, miałem ponad 40 taśm do sprawdzenia. Jednak wiekowe już taśmy miały różny stan. W kilku z nich najzwyczajniej posypał się podkład. Szkoda mi było magnetofonu upaprać. Powstała taka oto przewijarka. Konstrukcja ramy i hamulca, wykonana z tego co w warsztacie leżało już w złomie. Jedynie talerzyki trzymające szpule pochodzą z magnetofonu UHER royal deluxe, i zachowały oryginalny stan, także będzie można je wykorzystać ponownie w magnetofonie. (Film nakręcony dzień wcześniej, gdzie jeszcze hamulec blokowany jest taśmą.) VID20230613162432(1).mp4 1 1
Filwoj Opublikowano 2 Lipca 2023 Opublikowano 2 Lipca 2023 Fajny pomysł. U mnie tę rolę pełni Teac A-3300SX po odpowiednim założeniu taśmy i zabezpieczeniu głowic i wnętrza chusteczkami higienicznymi przed pyłem, ale zawsze i tak musszę go potem przeczyścić.
Admin sherlock Opublikowano 2 Lipca 2023 Admin Opublikowano 2 Lipca 2023 Fajne to Przewijanie na magnetofonie ma tę wadę, że taśma idzie po kołkach. Ściera się kołek i ściera się taśma a tutaj tego nie ma. Nasuwa się pytanie: czy taśma równo się nawija?
Rekomendowane odpowiedzi