miszczu987 Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Kenwood KX-2020 Niedawno zagościł u mnie taki oto model Kenwooda. Jest to bardzo prosty deck z lat 90 i w sumie nie wyróżnia go nic szczególnego. Mechanizm zastosowany w tym modelu to AR300 produkcji Technicsa. Prezentowany egzemplarz standardowo miał problem z elastyczną zębatką zasilającą prawą szpulkę przy odtwarzaniu, a objawiało się to charakterystycznym chrobotaniem. Ogólna kondycja całości była dobra, mechanizm tradycyjnie został poddany rozczłonkowaniu, pełnemu czyszczeniu i smarowaniu. Została zamontowana nowa rolka dociskowa i wymienione mikrostyki przycisków. Finalnie deck został poddany kalibracji z użyciem naszej forumowej kasety. Z racji prostoty niestety ograniczyłem przy naprawie ilość robionych zdjęć: 2 1
WojtekP27 Opublikowano 3 Września 2023 Opublikowano 3 Września 2023 A rolkę dociskową jaką miałeś? Chodzi mi o wymiary i czy była na ośke, czy z własną ośką i źródło zakupu?
miszczu987 Opublikowano 3 Września 2023 Autor Opublikowano 3 Września 2023 Jako że mechanizm Technics to rolka tegoż producenta, bez ośki i z czarnym korpusem. Ona ma symbol bodajże RXPN0001.
Rekomendowane odpowiedzi