Łukasz K. Opublikowano 1 Listopada 2023 Opublikowano 1 Listopada 2023 JVC KD-A77 Specifications: Type: 3-head, single compact cassette deck Track System: 4-track, 2-channel stereo Tape Speed: 4.8 cm/s Heads: 1 x record, 1 x playback, 1 x erase Motor: 1 x reel, 1 x capstan Tape Type: type I, CrO2, Metal Noise Reduction: ANRS Frequency Response: 15Hz to 20kHz (Metal tape) Signal to Noise Ratio: 65dB (ANRS) Wow and Flutter: 0.04% Total Harmonic Distortion: 1.0% Input: 80mV (line), 0.2mV (mic) Output: 0.3V (line) Semiconductors: 18 x IC, 49 x transistors, 59 x diodes, 14 x LED Dimensions: 450 x 316 x 120mm Weight: 8.3kg Year: 1979 O tym magnetofonie chyba jeszcze nie było na forum, więc pozwalam sobie założyć wątek. Pierwszy egzemplarz tego decka sprowadziłem z USA dla członka mojej rodziny. Generował sporo problemów z działaniem, więc mechanizm został całkowicie rozebrany i odrestaurowany. To dość ciekawy magnetofon, chyba pierwszy JVC z trzema głowicami, który łączy design lat 70-tych z nieco nowszą technologią. Po przywróceniu A77 do pełnej funkcjonalności zdecydowałem się na drugi egzemplarz dla siebie... Poniżej trochę zdjęć z renowacji. Gdyby ktoś potrzebował to mam obszerną dokumentację fotograficzną. 3
Admin sherlock Opublikowano 1 Listopada 2023 Admin Opublikowano 1 Listopada 2023 Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Kolega to się chyba za dużo naoglądał serwisów Kolegi Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Demolka jak sie patrzy 1
Moderator Wyróżniony komentarz bilcor Opublikowano 2 Listopada 2023 Moderator Wyróżniony komentarz Opublikowano 2 Listopada 2023
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez bilcor,
service manual / instrukcja serwisowa
Rekomendacja dodana przez sherlock
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.