audiotone Opublikowano 11 Października 2017 Opublikowano 11 Października 2017 Dostałem dziś dwa BASF-y PEM468 wiem że to jest początkowa produkcja Basf-a po przejęciu AGF-y lub coś w tym rodzaju. Bo oznaczenie PEM stosowała AGFA, ale to jest to samo co basf-a 486 czy też nie ? Samo pudełko i taśma i szpule w stanie wręcz wzorowym. Jak ogarnę foto to pokażę jak to wygląda na razie leżakują sobie i czekają . Edit : Foto już jest, ile mogę czekać ale sierściuch się przybłąkał... Coś z nich będzie ? Nie wiem.
ArturP Opublikowano 13 Października 2017 Opublikowano 13 Października 2017 Nie , nie używałem tej taśmy. Używam 1/2" Quantegy478, 456, 499, z innych mam kilka km Scotch 3M966. Wygląda, że basf jest grubszy od agfy. Tu basf ma 55um, a agfa ma 36um, dziwne bo oznaczenia te same PEM468. Oczywiście przy założeniu, że obie są na szpulach 10,5" wypełnionych po brzeg. Uwaga na wykresy w pdf'ie na początku tematu, jest pewna niekonsekwencja w samym wykresie i w opisie nagrywania. Pomylone są prędkości, powinny być kolejno od najwyższej, a są 1- 76,2cm/s, 2- 19,05cm/s, 3- 38,1cm/s.
audiotone Opublikowano 13 Października 2017 Autor Opublikowano 13 Października 2017 To ja je sprawdzę jak to się nadaje czy też nie a temat będzie trzeba uczynić osobny jako "BASF PEM468" . Wrażenia odsłuchowe pozytywne ale jakby troszkę brakowało dołu...tzn zejścia w dolne częstotliwości. Chyba że ja już jestem głuchy, musiałbym zrobić testy z generatorem. Fotki : Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Rekomendowane odpowiedzi
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.