JohnC Opublikowano 20 Marca 2024 Opublikowano 20 Marca 2024 Witam. Posiadam Tuner Onkyo T-9, który niestety nie odbiera w stereo. Czy jest jakiś prosty sposób na naprawę tej usterki. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
Moderator bilcor Opublikowano 20 Marca 2024 Moderator Opublikowano 20 Marca 2024 Mam kilka pytań. Czy wcześniej działał, czy jest to nowy nabytek z którym sobie nie radzisz. Czy TUNE gaśnie po dotknięciu gałki strojenia? Jest w nim kilka pomysłowych rozwiązań, które nie zawsze ułatwiają obsługę. Czy masz do niego instrukcję wg. której możesz zweryfikować ustawienia? Czy kość stereo Q203 jest zasilana? Czasami rozjeżdża się dyskryminator, można próbować zabawy z L102. Oczywiście zaznaczasz wcześniejsze położenie żeby można było się w razie czego cofnąć. Im więcej informacji tym będzie łatwiej. Instrukcje są dostępne.
JohnC Opublikowano 20 Marca 2024 Autor Opublikowano 20 Marca 2024 Witam. Tuner kupiłem jakiś czas temu, ale dopiero kilka dni temu go podłączyłem. Schematu nie mam. Po dotknięciu gałki strojenia gaśnie TUNED. Tego L102 boję się dotykać żeby go nie uszkodzić bo tam jest rdzeń węglowy. Próbowałem regulować R354 podobno pomagało jednak u mnie nie pomogło. Dodam jeszcze, że słaby że mnie elektronik więc bardzo proszę o tłumaczenie łopatologiczne.
Rekomendowane odpowiedzi
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.