Skocz do zawartości

Onkyo Integra DX6850

ovDarkness

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dzień dobry się z Państwem.

Posiadam taki oto CDek (nabyłem wraz z A8870 parę lat temu).

Działa pięknie, wymagał tylko wymiany paska (prewencyjnie wymieniłem wszystkie trzy. 

Specifications

Disc format: CD

Digital converter: SM5861AP, 1-bit, 8 x oversampling

CD Mechanism: NEC SPU3011

Frequency response: 2Hz to 20kHz

Dynamic range: 100dB

Signal to Noise Ratio: 110dB

Channel separation: 110dB

Total harmonic distortion: 0.002%

Line output: 2V

Dimensions: 445 x 130 x 364mm

Weight: 8kg

I  teraz pytania: 

1. Jakie są Wasze doświadczenia z tym linkiem podobnymi modelami? 

2. Czy warto zbierać "wieżę" z najwyższych modeli z tego roku?  Mam na myśli tuner T9990, kaseciak TA2870 ,DAT DT2710, czy może nawet wyższy model CD DX6890 i dzielony wzmacniacz P3890/M5890.

3. Na co warto zwrócić uwagę jeśli chodzi o serwis tego CD? Na razie czyta płyty szybko i gra moim zdaniem bardzo dobrze.

Wzmacniacz wymagał kosztownego remontu, ale chyba było warto, bo gra jak zły. Kolumny to Arcus AS5. Tu też chętnie poznam opinie. 

Edytowane przez ovDarkness
  • Moderator
Opublikowano

To cała seria CD z podobnymi problemami. Jak działają to pięknie, jak padnie laser to zabawa w wymianę diody lub stosowanie mechanizmu zamiennego. Chociaż gra trochę sucho. Twoja seria jest "brzydka" przez niesławne boczki. Tak naprawdę środki były te same pakowane do różnych obudów. Z twego zestawu to T9990 nie pasuje bo kwadratowy, TA 2870 słabawy, DAT pasuje ale rolka do niego to 30 euro. Wymieniając wzmacniacz na zestaw P/M będzie na pewno ładniej ale w normalnych warunkach tej mocy nie posłuchasz. Coś na temat M znajdziesz pod hasłem M-508. Sam kombinowałem podobnie i na różnym etapie uzdatniania mam.

M-508, P-3030, TA -2900, T-9090, DT-901. Trochę misz masz wymiarowy ale za wszystko dałem tylko 2000.

• +1 1

Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.