staszek66 Opublikowano 2 Września Opublikowano 2 Września WItam, ostatnio wpadł mi w ręce CD Denona DN-600F ( jak go w wolnej chwili doprowadze do ładniejszego stanu to zrobię osobny temat ). Jest bez nóżek, tak jakby stał wstawiony do jakiejśc konsoli Dj-skiej. Zaintrygował mnie szczególnie pitch control służący do zmiany prędkości odtwarzanego utworu. Jak wyczytałem używane były te ( nazywane jako półprofesjonalne CD dla DJ-ów ) aby miksować muzę zrównując poszczególne utwory aby ich tempo było zbliżone. Czy ktoś używał tej funkcji do tego lub jakie ma z tym doświadczenia ? Co sądzicie o tym modelu oraz innych modelach CD Denona ? Ps. być może skusze się na skompletowanie jakiejś wieży Denona - CD i decka już mam . 1 1
Admin sherlock Opublikowano 3 Września Admin Opublikowano 3 Września Kiedyś mój kolega delikatnie przyspiezał odtwarzanie gdy z jego obliczeń wychodziło, że na kasecie brakuje taśmy na pół minuty ostatniego utworu. Na ucho zmiana była niesłyszalna, przynajmniej w tamtym czasie. 1
staszek66 Opublikowano 3 Września Autor Opublikowano 3 Września Jeżeli przyspieszał całą kasetę 90 to być może te pół minuty dało się "wcisnąć" niezauważalnie, sorry niesłyszalnie , ale jak to robił to pod koniec kasety lub utworu, to raczej było słychać . Bo to z tego wynika, ze ten pitch control właśnie służył do przyspieszenia lub opóźnienia końca utworu na który miał "wejść" następny, nagrany w innym tempie.
Rekomendowane odpowiedzi
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.