Moderator bilcor Opublikowano 23 Października Moderator Opublikowano 23 Października UNIVERSUM C5505 Mikrosystem 4000 funkcjonuje pod różnymi nazwami. Są to Palladium oraz Wangine K-3M, Wagner K-3M. Dla Quelle robił to ktoś z Niemiec? Ma High-Com. Ładowanie kasety jak w odtwarzaczu samochodowym. Seria ma 30 cm szerokości. Niestety w sieci pojawia się tylko coś dla wzmacniacza(V). Zaopiekowałem się nim za pół żytniej dodatkowo przesyłka była w gratisie. Robiąc bezowocne poszukiwania znalazłem go na alle poszedł w 2020 za 49 zł. Ponieważ brak schematu ktoś po prosu poległ. Odkupiłem z dodatkową matką, od trochę innego modelu lub wersji, z dodatkową płytką NR oraz spodem. Całość prezentuje się lekko tragicznie. A ponieważ to mój pierwszy H-C to można spróbować. Środeczek Z tyłu tylko DIN w tym jeden uwalony. Nietypowe bo lutowane na płytkę. A dodatkowo Standardowe poszukiwania po oznaczeniach płytek prowadzi donikąd. Może ktoś z posiadaczy systemu widzi podobieństwo do innego modelu. Jeszcze tylko na jednej tureckiej stronie nie byłem, bo tam trzeba się logować, z poza Turcji.
staszek66 Opublikowano 24 Października Opublikowano 24 Października Może w Telefunkenie RC-200 znajdziesz jakieś podobieństwa? Też z H-C i na moje oko podobny czas produkcji.
Moderator bilcor Opublikowano 24 Października Autor Moderator Opublikowano 24 Października Widziałem Twoje fotki. Tylko High-Com wygląda strukturalnie podobnie,filtry, klucze i montaż na dostawkę. Podłączenie na 20 pinów. Z tym, że u mnie są dwa gniazda 10 pin.
Rekomendowane odpowiedzi