Morfe Opublikowano 15 Grudnia Opublikowano 15 Grudnia Witam Obecnie posiadam jeden zestaw Loxjie A30 + Elac Debut 5.2. Małe pomieszczenie (salon 11 m z otwartym aneksem kuchennym). Z zestawu jestem zadowolony jednak do pokoju na poddaszu chciałbym kupić inny zestaw. Chciałbym by nowe głośniki były trochę bardziej "jaśniejsze" jeśli chodzi o całość, może z bardziej wyeksponowanymi wysokimi tonami i może ciut lepszym basem. Jakby grały bardziej przestrzennie, szerzej to już w ogóle oh ah.... Nowy nabytek będzie grał z Loxjie A40 lub Aiyima Decoder Amlifier (jestem dopiero na etapie wyboru/zakupu). Raczej taki sprzęt wchodzi w rachubę ze względu na wielkość i funkcjonalność. Muzyka różna: pop, rock, disco, zarówno puszczana z kompa, jak i BT (wybieram coś z aptx) oraz TV (Eska). Po weryfikacji opinii wybór kolumn ograniczyłem zakres do: - Polk ES 15/20 - Polk S15/20 (starszy bo używki też biorę pod uwagę) - Heco Aurora 300 Szukam w budżecie do 1500 zł. Czy coś jeszcze warto wziąć pod uwagę, inne modele ? Czy ogólnie dobrze dopieram i mój plan ma sens ? Oczywiście jeśli będę miał okazję żeby posłuchać wybrane modele to wybiorę się na odsłuch ale jazda do salonach i szukanie konkretnych modeli trochę mnie zniechęca. Z góry dzięki za wskazówki.
Rekomendowane odpowiedzi