Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ostatnio wpadł mi w ręce taki sprzęcior od sąsiada , do naprawy . Ogólnie sprawa wyglądała tak ,że niby po przepinaniu wtyczki  od innego sprzętu , coś tam w listwie zasilającej zaskwierczało i niby we wzmacniaczu od tamtej pory pojawiają się zaraz po włączeniu zniekształcenia .

Okazało się jak go podłączyłem u siebie ,że to był tylko przypadek , bo problem stanowił mikro styk od subsonic . Swoją drogą dobrze ,że te mikro-styki są dostępne u chińczyka w wersji 6 i 12 pinowej. 

Po podpięciu do swoich kolumn ,na początku było takie "nieźle " , ale po 4 utworach już mnie zaczął irytować ten monotonny bas . Jakoś tak we wszystkich utworach, brzmi tak samo  i jest go, dużo za dużo , mimo wyłączonego loudness i gałki od basu w pozycję środkową .

Producent deklaruje 2x70W , po zmierzeniu jest około 78W na kanał .  Trafo zwykłe ,nie toroidalne , ale duże . Jedno co mnie zaskoczyło , to płytka na której znajdują się te nieszczęsne mikro przełączniki , jest przymocowana za pomocą kilku kołeczków zgrzewanych . Co najlepsze , w płytce są dodatkowe otwory , a pod nimi ... miejsca na śrubki . Jako ,że demontaż wiązał się z frezowaniem dremelem tych zgrzewów , co potem stanowi problem ponownego montażu , bo nie bardzo jest już co zgrzać , to znalazłem kilka śrubek ,które podpasowały i przykręciłem  płytkę , tak jak powinno być to zrobione .

Nie wiem jakie inni mają zdanie , jeśli mieli okazję posłuchać tego wzmacniacza , ale jeśli o mnie chodzi , to raczej nie jest sprzęt dla mnie .

ServiceManual_CV6055.jpg

Edytowane przez Pankracy
  • Odpowiedzi 0
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Pankracy

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki