Skocz do zawartości

TA-RW255

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie grono forumowe.

Jak to najczęściej bywa pierwsze posty są błagalne o pomoc, nie inaczej jest u mnie ;)

Otóż poszukuję życzliwej i fachowej duszy, która zamieszkuje w Łodzi lub w pobliżu i zechciała by podjąć się pomocy w usprawnieniu rzeczonego magnetofonu. Problem dot. prędkości a dokładnie efekt jest taki, że podczas przewijania znacznie spowalnia i efekcie zatrzymuje, tak jakby nie miał siły kręcić, jakby taśma była za ciasna. Obracając palcem nie czuć większego oporu. Dzieje się tak na większości kaset. Żeby tego nie było musi być super luźna, tak jakby powyjmować te folie ze środka ale jak wiemy nie tędy droga. Efekt ten występuje na obu kieszeniach i przewijaniu w obie strony. 

Drugi problem to zaczął spowalniać podczas odtwarzania w jedną stronę na kieszeni A. 

Nie bardzo czuję się na siłach żeby samemu się tego podejmować więc jeśli mi poradzicie żebym wymienił bądź sprawdził coś innego niż paski to niestety tego nie udźwignę. Stąd moja prośba. Znalazłem fachowy post kolegi Phantom Lord, który rozebrał podobny deck więc zrozumiałem czego nie umiem. ;)

Z niecierpliwością czekam życzliwy odzew. 

• Odpowiedzi 0
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• pjp

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• pjp

pjp 1 odpowiedź