Moderator bilcor Opublikowano 6 Kwietnia Moderator Opublikowano 6 Kwietnia Chciałem założyć nowy temat ale mam teraz wątpliwości. Kupiłem ten amplituner dvd jako dodatek do małych kolumienek Tannoy'a M1, Mc. W sumie zapłaciłem tylko za głośniki a ten twór dostałem na dokładkę z adnotacją, że próbowano go naprawiać ale ktoś poległ. Czyli żadna strata jakby co. No i chyba jest te jakby co. Ten model z 1999 roku dość szybko ustąpił mniejszym w wykonaniu slim oraz tym mikro z serii DR3xx, 5xx. Z zachowaniem pełnej funkcjonalności tego. Po otwarciu widzę taśmy dvd luzem, niestety do wymiany. Nie mają wzmocnień i końcówki są mocno zmęczone. A każda z nich to kilkanaście złotych. To jeszcze można przeboleć. W środku jakiś odłamek laminatu luzem, dostaję się do płyty głównej i wzmacniacza. Częściowo mocowana na wkręty częściowo na słupkach ze spinkami. No to grubo, ktoś dał ciała. I zamiast powypinać to wyrwał. Oprócz tego w kilku miejscach zimne luty i przegrzane spoiwo. W dodatku w sekcji zasilacza rzeźnia nr5. I nieudolna próba naprawy. Nie będę jak @ Krecik reanimował bo pomimo niezłej budy nakład pracy i wydatków na nowe elementy przekroczy wartość urządzenia i to wielokrotnie. Zamiast druciarstwa może trafi się jakiś mniej zdezelowany. Części już będą. Duży trafo, enkoder,trochę moich ulubionych Tr "pre biased", hybrydy na stopniach mocy, czytnik dvd.
Admin sherlock Opublikowano 6 Kwietnia Admin Opublikowano 6 Kwietnia To "sztukowanie" ścieżek to istne "arcydzieło". Przy małej płytce to lepiej byłoby dorobić nową, z tym że dorobić trzeba by większość jeśli nie wszystkie płytki. Roboty cała masa. Tylko czy dorwie się inny egzemplarz?
Rekomendowane odpowiedzi