Domin79 Opublikowano 21 Czerwca Opublikowano 21 Czerwca Aiwa ad-s950 Dane techniczne • Typ: pojedynczy 3‑głowicowy deck analogowy (record, playback, erase) • System śledzenia: 4‑ścieżkowy, stereo 2‑kanałowy • Prędkość taśmy: 4,75 cm/s • Mechanika: podwójny capstan, silnik DC do szpul i capstanu • Typy taśm: IEC Type I (fosforowe), CrO₂ (Type II), metal (Typ 4) • Redukcja szumów: Dolby B/C/S oraz Dolby HX Pro • Pasmo przenoszenia (taśma metalowa): 15 Hz – 21 kHz • Sygnał‑szum (S/N): 84 dB (Dolby S) • Wow & Flutter: 0,035 % – 0,085 % (JIS/IEC) • Monitoring off‑tape dzięki trzem głowicom • Cyfrowy licznik liniowy 4‑cyfrowy + funkcja pamięci • Podwójny capstan zapewniający stabilne prowadzenie taśmy • Funkcja kalibracji biasu – regulacja ręczna z przyciskami testowymi 400 Hz i 10 kHz • Filtr MPX do czystych nagrań z radia FM • Pilot zdalnego sterowania – transport, podświetlenie, itd. Zakupiony na portalu za śmieszne pieniądze w stanie ze śmietnika Na początku sprawdziłem tylko czy w ogóle działa , co się okazało paski to ulep asfaltowy wiec szybka wymiana czyszczenie toru i głowic i pierwsze odpalenie No i jak na taki syf dźwięk to miód na moje uszy Dalsze prace to mycie mycie i jeszcze raz mycie Mam tylko problem z za wolno zliczającym licznikiem pomimo wyczyszczenia talerzyków , zapewne do czyszczenia cala optyka 1 1
staszek66 Opublikowano 21 Czerwca Opublikowano 21 Czerwca (edytowane) DObra robota, dobrze, że w dobre ręce trafił i one się nim zajęły Deck naprawde zacny, patrząc na parametry i funkcje. Gdybyś tak mu jeszcze mechanikę zrobił na tip top, to miałbym deka jak ta lala. Łożyska porowate pewnie suche jak pieprz. Chociaz je na leząco zakropliłeś olejem maszynowym, aby może parę miesięcy pochodziły? Wszystkie cięgna i popychacze wyczyściłes i nasmarowałeś ? Rolki odświeżyłeś czy dałeś nowe? Edytowane 21 Czerwca przez staszek66
Rekomendowane odpowiedzi