MarcinL Opublikowano 30 Października 2017 Opublikowano 30 Października 2017 Składam powoli Pioneera CT S330. Taki prosty, fajny kupiłem żeby zapoznać się z budową i podstawowymi pracami na kaseciakach. No i mam dylemat. Czy silnik napędu powinien się nagrzewać. Po kilku minutach pracy robi się ciepły. Nie jest to temperatura do smażenia jajecznicy ale jest dość nagrzany. Czy tak powinno być ??? (Teoretycznie występuje tam tarcie no i sam przepływ prądu też generuje ciepło).
Admin sherlock Opublikowano 30 Października 2017 Admin Opublikowano 30 Października 2017 Dwie przyczyny nagrzewania się silnika przychodzą mi na myśl: -zacieranie się łożysk -duże opory tzn. zbytnie obciążenie silnika przez mechanizm
MarcinL Opublikowano 30 Października 2017 Autor Opublikowano 30 Października 2017 Dwie przyczyny nagrzewania się silnika przychodzą mi na myśl: -zacieranie się łożysk -duże opory tzn. zbytnie obciążenie silnika przez mechanizm Chyba muszę sprawdzić łożysko a jak to nie pomoże to ponownie wyczyścić i przesmarować. Tylko w mechanizmie wszystko jest plastikowe. Przesmarowałem smarem silikonowym w sprayu. powinno śmigać ale widać trzeba poprzestać na oleju do maszyn do szycia.
Rekomendowane odpowiedzi
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.