mirko Opublikowano 5 Października Opublikowano 5 Października Z racji poszerzenia zbioru o tenże egzemplarz (mam juz AD-F410) podczas kalibracji natknąłem sie na problem związny z regulacją napięć układu HXPRO Zgodnie z pkt 6 SM mam włozoną czystą taśme typ IV czyli metal, właczone nagrywanie z pauzą, podany sygnał z generatora i...nic. Zadnego napięcia we wskazanych punktach TP2 I TP3. Kręcenie cewkami L301 i L302 nie daje nic. Odczyt to kompletne 0 czy na AC czy na DC miliwoltomierza. Sprawdzałem na moim AD-F410 któy ma identyczny układ i tam też to samo czyli odczyt zerowy. Co robię nie właściwie? Bardzo proszę o podpowiedź.
G.Moderator bilcor Opublikowano 5 Października G.Moderator Opublikowano 5 Października Punkt 6. ustaw tryb nagrywania i dostosuj napięcie polaryzacji tak, aby napięcie na punkcie testowym było na minimalnym poziomie. Gdzie widzisz tu pauzę? Po co taśma metalowa czy inna skoro nie uruchamiasz nagrywania?
mirko Opublikowano 5 Października Autor Opublikowano 5 Października Dziękuję za szybka podpowiedź! Set to the record mode - rozumiem że należy ustawić tryb nagrywania. Tryb nagrywania czyli kaseta w kieszeni, podany sygnał i włączony record tak to sobie przedstawiłem. Pauza to dla mnie było zrozumiałe ułatwienie, że układ będzie działał ale bez konieczności zapisu na taśmę. Wg SM rodzaj taśmy TTA 620 to metal. Wychodzi brak warsztatu. Podłaczyłem sygnał 10kHz z generatora w komputerze, włączyłem zapis na taśmie normalnej do poziomu OdB voltomierz Aneneg 870 podłączony do masy druga sonda do TP. W trybie DC regulując cewkami wyszło najniżej jak się udało znaleźć około 2,49V lewy i 2,52 V prawy kanał. Jak nie uruchomiłem nagrywania, to poziom w punktach TP2 i TP3 był zerowy. Chyba że znowu coś źle zrobiłem?
Rekomendowane odpowiedzi
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.