majdanek Opublikowano 21 Listopada Opublikowano 21 Listopada Witam wszystkich! Jestem nowym użytkownikiem i jeśli zadam głupie pytanie, to przepraszam, ale potrzebuję pomocy. Ostatnio kolega poprosił mnie o naprawę sprzętu (MDS 4421)bo bardzo mu zależy aby działał. Poradziłem sobie z wieloma rzeczami, nie jestem w stanie jednak złożyć mechanizmu (był rozmontowany) przewijania w sprzęcie. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć (napisać) o co można zaczepić sprężynkę która jest zaczepiona na dźwigni? (zdj.2) Próbowałem podejrzeć, ale nie widzę nic, coby mogło mi pomóc. A może trzeba rozkręcić cały mechanizm?Kolejność składania znalazłem na schemacie. Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś porady, co nasmarować, przeczyścić itp. Chętnie wysłucham i się zastosuję Nie jestem elektronikiem, więc proszę o wyrozumiałość (naprawiam różne rzeczy to i takie zaczynają do mnie też trafiać) Przesyłam zdjęcia, aby zobrazować temat. 1 - silnik 2 - dźwignia 3 - części które mi pozostały (ze schematu widzę że chyba wszystko) Bardzo dziękuję za zainteresowanie moim problemem. Pozdrawiam.
grzegorzka Opublikowano 23 Listopada Opublikowano 23 Listopada Rebus dość prosty – większa rolka na trzpień wystający z tej blaszki,a na to podkładka mosiężna i zawleczka. Biała rolka ta z nacięciami na oś silniczka tak aby węższe nacięcie było niżej (na nie nałożysz sprężynkę) w szersze nacięcie wsuwasz blaszkę i na to wszystko wciskasz mniejszą rolkę na oś w/w silniczka. Ustawienie sprężynki zaznaczyłem na fotce. Zwróć uwagę na wysokość osadzenia obu rolek tak, aby ich bieżnie maksymalnie stykały się. Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto 1
majdanek Opublikowano 23 Listopada Autor Opublikowano 23 Listopada Geniuszu bardzo dziękuję za podpowiedź. Oczywiście działa. Dopatrywałem się za daleko, a rozwiązanie było w rolce Super. Mega podziękowania.
Rekomendowane odpowiedzi