TmaszB Opublikowano Sobota o 20:33 Opublikowano Sobota o 20:33 Dzień dobry. Jestem tu nowy i trafiłem tu bo szukałem informacji na temat w/w magnetofonu. Jestem wychowankiem przenośnych magnetofonow Grunding,Kasprzak potem szuflada Diory i era Technicsów. Końcówka lat 90’ to przesiadka na Yamahe - cóż za różnica!! Obecnie system Cambridge. Ale syn zakochał się w starej technice i zaczął od płyt winylowych. Dlatego jego obecny zestaw to gramofon Scott i wzmacniacz Onkyo A 8430. No i dokopał się do starych kaset magnetofonowych i teraz chce deca. Szukam magnetofonu głównie do odsłuchu. Nie chcę wydawać fortuny na sprzęt dla kilku kaset. Wybór padł na kilka modeli Onkyo. TA 2330, TA 2360, TA2500 . O ile na temat dwóch ostatnich jest dużo informacji i części tak na temat 2330 nie ma nic. A wizualnie najbardziej się podoba. No i cena . Za jednego TA 2360 / TA2500 mam 2szt 2330. Co wybrać ? Będę wdzięczny za każdą podpowiedź. Pozdrawiam Tomasz.
staszek66 Opublikowano Sobota o 21:55 Opublikowano Sobota o 21:55 (edytowane) Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Ja zwykle, jak w linku powyżej, szukam pierwszej informacji o danych techniczncyh sprzetu. Na tej podstawie jestem w stanie sobie wstepnie ułozyc poziom jakościowy gdzie dany sprzet się plasuje. Same subiektywne opisy zawsze będą subiektywne ( nawet ekspertów ) . Jezeli to ma być deck dla syna na poczatek jego fascynacji kasetami, to ten tańszy w zupełnosci wystarczy. Seria TA 250 lub TA 2500 to już trójgłowicowce. idealne do zabawy w mini "studyjne" nagrywanie z regulacją biasu/ prądu podkładu, funkcją monitor/podsłuch praktycznie on-line w trakcie nagrywania itp. Moim zdaniem taki na razie jest Wam niepotrzebny. Jeżeli się Tobie podoba Ta 2330 to wybierz tylko takiego w dobrym stanie technicznym i kupuj. Edytowane Sobota o 21:56 przez staszek66
Rekomendowane odpowiedzi