wyrzyk Opublikowano 12 Stycznia 2018 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Witam, po 5 godzinnym przestudiowaniu forum jestem mądrzejszy a zarazem głupszy ... ale do rzeczy. Na początku budżet ... 500 zł. Chciałbym się zmieścić w okolicach 300 - 400 ale po przeczytaniu tematów zwiększmy do 500 zł. Muzyka jaka będzie słuchana głównie rock/metal ... ale chciałbym jak najbardziej uniwersalny deck ... jednokasetowy, na miękkiej mechanice, łatwy w serwisie. System będzie połączony z nowym amplitunerem Onkyo. To chyba główne kryteria. Niestety nie mogę sobie pozwolić na zakup kilku deck'ów ... ze względu na żonę Deck'i jakie wpadły mi w oko to : Onkyo TA - 2570 (wiem że bardzo popularna na tutejszym forum) Kenwood KX - 9010 Denon DR-M800 Pioneer CT- 939/757/737 Aiwa AD-F800 Nie wiem czy w wymienionym budżecie znajdzie się coś w odpowiednim stanie ... ale to już proszę o sprowadzenie na ziemie. 1
Admin sherlock Opublikowano 12 Stycznia 2018 Admin Opublikowano 12 Stycznia 2018 Generalnie poza Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto reszta spokojnie zmieści się w zakładanym limicie. Skoro magnetofon będzie podłączony do amplitunera Onkyo to może pokusić się o Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto ? 300-350 to kwota jaką trzeba wysupłać na jego zakup. Zalety opisane w temacie, do którego przejdziesz kliknąwszy w nazwę decka w poprzednim zdaniu. Naprawdę uniwersalny deck. Nie ma w nim plątaniny przewodów, których widok może niejednego zmrozić. Mechanizm o prostej i przemyślanej budowie. Dość łatwy do serwisowania przez nowicjusza. Ze znanych usterek to jak wiesz czasem zatrzymujące się silniki napędu serwomechanizmu i napędu idlera. Po oczyszczeniu i nasmarowaniu działają nadal. Zamienniki dostępne na ebay'u. Tolerancyjny dla 'obcych' kaset system Dolby. To istotne, gdy będziesz w posiadaniu takowych. Automatyka ustawiania BIAS'u i ręczna regulacja czułości taśmy. Wieczorami swym wyświetlaczem rozjaśni pokój
Radmar Opublikowano 12 Stycznia 2018 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Dnia 12.01.2018 o 19:27, sherlock napisał: (...) Wieczorami swym wyświetlaczem rozjaśni pokój Andrzejku, zapomniałeś dodać, że w święta zastąpi również choinkę. Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać. ;D Ale magnetofon sam w sobie jest bez dwóch zdań warto uwagi, no i w budżecie się zmieści.
Rekomendowane odpowiedzi
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.