Skocz do zawartości

Podpięty Kasety serwisowe z Chin - ostrzeżenie

justified

Rekomendowane odpowiedzi

• G.Moderator
Opublikowano

Srebrny jest śliczny. Faktycznie RS-B90 :) Ciekawostka.

Przed chwilą sprawdzałem taśmy nagrane na moim B85, no miazga jest.

Cieszę się, gdyż B85 był restaurowany od podstaw i ustawiałem skos za pomocą:

s-l1600.jpg.be1f5a3ed9405c8ed99dc82a5efe2666.jpg

• +1 2
  • Odpowiedzi 5
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• audiotone

3

• justified

3

Popularne dni

Opublikowano

Z tymi kasetami to uważaj bo to są podróbki. I nie wiadomo jaki tam jest nagrany faktycznie skos. Te kasety nie mają nic wspólnego z oryginałami kalibracyjnymi. Chinole potrafią wszystko podrobić, a że jest popyt duży na takie kasty testowe i kalibracyjne to i to od jakiegoś czasu jest dostępne , oczywiście nowe (NOS) hahaha z lat 80-90 tych nie używane dobre dobre  ;D Ale już temat tych kaset był dokładnie wałkowany. Ale nie chciałem Ciebie dołować .

Dlatego przestrzegam zawsze, by nie kupować kaset testowych, kalibracyjnych nowych z rynku Chińskiego lub podobnego bo 99,9 %-100% to podróbki.

• G.Moderator
Opublikowano

Zaryzykowałem. Okazuje się, że jest ok. Oczywiście, pewnie nie w każdym przypadku i jest to loteria. Kasetę miałem zanim tu do Was trafiłem i decyzja o zakupie urodziła się z totalnej bezradności i braku pomocy w odbudowywaniu moich decków.

Co do samej kasety / taśmy. Jest to BARDZO wysokiej jakości podróbka. Tworzywo świetne, kaseta składa się z kilku elementów. Żadnych przetrysków, piękna faktura na tworzywie świadczy o wysokiej jakości formie wtryskowej. Bardzo wysokiej jakości podróbka lub oryginał. Co do taśmy nie mogę nic powiedzieć prócz tego, że kasety nagrane na B85 ustawionym za pomocą tej taśmy grają pięknie na M253X z fabrycznym skosem.

Aaaaa, jeszcze jedno. Taśmy fabrycznie nagrane, dobrych firm, grają super.

Nie namawiam, niech każdy sam decyduje o tym co kupuje. Czekam na forumową taśmę. Zrobię porównanie :)

Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.