siwy Opublikowano 25 Stycznia 2018 Opublikowano 25 Stycznia 2018 JVC A-X900 Mam ten wzmacniacz od dłuższego czasu i jestem z niego zadowolony, bardzo przyzwoity dźwięk, przypominający brzmieniem niektóre modele Sansui. Można podpiąć trzy magnetofony i żonglować między nimi. Bardzo dobre wejście gramofonowe MM i MC. Do dzisiaj , właśnie zaczął strzelać prawy głośnik co jakiś czas, pukając w obudowę strzela w prawym głośniku ? Po włączeniu po chwili jeden strzał i po kilku minutach drugi, a potem do momentu aż go dotknę cisza. Zimny lut, czy coś padło ? Specifications Power output: 120 watts per channel into 8Ω (stereo) Frequency response: 3Hz to 100kHz Total harmonic distortion: 0.003% Damping factor: 80 Input sensitivity: 0.2mV (MC), 2.5mV (MM), 200mV (line) Signal to noise ratio: 69dB (MC), 85dB (MM), 109dB (line) Dimensions: 149 x 435 x 406mm Weight: 12.5kg Year: 1984 1
anxi Opublikowano 25 Stycznia 2018 Opublikowano 25 Stycznia 2018 ze schematu będzie coś widać , może system zabezpieczający, przekaźniki, pojemność jakaś ? jakiego typu trzask jest, stuk mocny czy innego typu ? Może warto mu zrobić kompleksowy przegląd i czyszczenie styków.
siwy Opublikowano 25 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2018 Coś na podobieństwo jakbyś dotknął przewodu pod napięciem, strzał z kapiszona, coś w tym stylu, brakuje mi słowa, na pewno nie puknięcie.
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez sherlock,
service manual / instrukcja serwisowa
Rekomendacja dodana przez sherlock
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.