Admin sherlock Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Admin Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Uher UA-110 Dane techniczne: Czułości wejść: Phono: 2,5 mV/47 KOhm Tuner, CD, Aux, 2x Tape: 150 mV/47 KOhm Moc ciągła (na obciążeniu) 8 Ohm: 2x 60 Watt DIN 4 Ohm: 2x 90 Watt DIN moc dynamiczna 8 Ohm: 2x 100 Watt 4 Ohm: 2x 140 Watt Pasmo przenoszenia: 5 - 70.000 Hz S/N: 90 dB Jakoś tak wpadł w ręce. Leżał sobie w stercie rożnych "wynalazków", sprzedający nie chciał dużo to go przygarnąłem. Budowa jak widać typowa dla "japończyka" - trzeba uważać na nieosłonięte miejsca gdzie występuje pełne napięcie sieci. Komponenty zastosowane są dość często spotykane w japońskich wzmacniaczach z tego samego okresu. Dźwiękowego szału raczej nie będzie.
siwy Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Miałem kiedyś przedwzmacniacz i końcówkę Uhera, modelu nie pamiętam, no i niestety dźwiękowo się mocno zawiodłem, ale teraz już wiem, że dużo zależy od tego co z czym połączymy i tutaj można poeksperymentować, no i się zdziwić. Ładny ten uherek
audiotone Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Interesuje mnie jedna rzecz jakim sposobem uzyskano 2x90 W/4ohm z układu którym jest zwykły STK4151V i legitymuje się mocą znamionową dla 4 ohm 2x30W: Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Rekomendowane odpowiedzi
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.