siwy Opublikowano 5 Stycznia 2018 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Temat poruszany, ale postanowiłem do niego powrócić. Jeśli nie ma możliwości wymiany na nowy ( brak dostępu ) to jakie proponujecie rozwiązanie ? Czy ktoś próbował zastosować np. O-ringi, czy to działa i ma sens, albo za pomocą specjalnych wybijaków do gumy zrobić taki idler ?
Gebels Opublikowano 5 Stycznia 2018 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Ja jade do firmy daje stary idler z kółkiem i prosze o zrobienie np. 10 sztuk nowych z tym że zawsze robie zewnętrzny wymiar o 2 setki wiekszy. Z oringów wiem że robią i podobno działa. Również regenerowałem papierem ściernym i gliceryną
anxi Opublikowano 5 Stycznia 2018 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Oringi przetestowane i gość pewny. zawsze robie zewnętrzny wymiar o 2 setki wiekszy. Kolega jak widzę nie ma pojęcia absolutnie o obróbce gumy i pomiarach. 2 setki to sobie można na metalu zażyczyć. Do pomiarów oringów gumowych należy zapewnić właściwą temperaturę, wilgotność i odpowiednie narzędzia. Czym tu mierzyć te dwie setki? Mikrometrem? Życzę powodzenia. Bylem na audycie w firmie, która produkuje dla mojej oringi i widziałem matryce pomiarowe do oringów a do krytycznych wykonywali pomiar optyczny. Wątpię aby twoja firma robiąca te gumki dysponowała takim oprzyrządowaniem. Firma, którą stać na tego typu wyposażenie w produkcji to idzie w miliony i nie bawi się w detal. wiem że robią i podobno działa. No właśnie, podobno.
Rekomendowane odpowiedzi
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.