Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

IMG_20180422_185403.jpg

HITACHI TRK-W550E

Zaczął się sezon letni, więc szukałem jakiegoś fajnego, przenośnego kaseciaka, którego mógłbym wynieść sobie w plener (noszenie M 2405 S było dość kłopotliwe ? ), i tego oto pięknisia trafiłem na Flomarku 2 tygodnie temu :-) Zwykły, przenośny radiomagnetofon, a jednak cieszy :-) Autoreverse na lewej kieszeni, wejście gramofonowe i uniwersalne pod CD, obsługa taśm metalowych, soft-touch i czego więcej trzeba w takim "samograju"? :D Nawet ładnie zagrał - przyjemne, ciepłe brzmienie :-) Ogólnie w świetnym stanie, na głowicach nie ma śladu użytkowania, wizualnie też super, oprócz tego wgniecenia prawej maskownicy, ale to da się zrobić. Szkoda tylko, że po około tygodniu strzelił pasek w lewej kieszeni, a na Flomarku powiedzieli, że jest po serwisie :/ Poza tym okazało się też, że w lewej kieszeni nie załącza się przewijanie, a w prawej nie działa auto-stop :( A ich serwisant w ogóle źle go poskładał, bo przełącznik trybu odtwarzania dla lewej kieszeni nie da się ruszyć... Szkoda też, że nie wpadł na to, żeby wymienić ten nieszczęsny pasek... To nie są jakieś poważne problemy i sam sobie z tym poradzę, ale z ich strony jednak nie fair, bo gadka, że jest po serwisie, zawyżyła cenę i nie utargowałem zbyt wiele...

Jak wezmę się za jego naprawę, wrzucę jakieś fotki :-)

Formats: Tape, Tuner

Loudspeakers: 2 x 120mm, 4 x 20mm

Power output: 30 watts per channel

Dimensions: 642 x 230 x 188mm

Weight: 8kg

Year: 1986

• Super (+1 pts) 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wziąłem się za wymianę pasków i to, co tam zobaczyłem, to szczyt partactwa... Pęknięty pasek nie był wymieniony, tylko SKLEJONY!!! Były wyraźne ślady kleju w miejscu pęknięcia... :(

• Admin
Opublikowano

I to w Niemczech zaczynają robić takie "jasełki"? W środku ten kombajn jakoś chociaż wygląda?

Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.