Miron Opublikowano 8 Lipca 2018 Opublikowano 8 Lipca 2018 AKAI GX4000D dane techniczne: Track system: 4-track, 2-channel, stereo/monaural system Heads: 1 x GX playback, 1 x GX record, 1 x erase Motor: 1 x 4-pole induction motor Reel size: up to 7 inch reel Tape speeds: 3 3⁄4 7 1⁄2 ips Wow and flutter: 0.08% (7 1⁄2 ips) Frequency response: 30Hz to 24kHz (7 1⁄2 ips) Signal to Noise Ratio: 60dB Total harmonic distortion: 1% Input: 70mV (line), 2mV (DIN), 0.25mV (mic) Output: 0.775V (line), 0.3V (DIN) Dimensions: 440 x 315 x 230mm Weight: 13.2k Witam serdecznie,chciałem przedstawić mój mój w zasadzie pierwszy magnetofon szpulowy (nie liczę zk 120,25 lat temu) Magnetofon kupiłem po długim namyśle i wybrałem taki model na jaki pozwalał mój budżet ( może kiedyś akai gx 747 z wycieraczkami),sugerowałem się między innymi trwałością głowic. W magnetofonie zmieniłem boczki bo mi nie pasowały do reszty. Oryginalne oczywiście posiadam. Kupiłem tonę taśm ze znanego portalu,które okazały się śmieciami. Trafiłem na taśmy z bieżącej produkcji i jakość nagrań mnie mile zaskoczyła. Prędkość taśmy 19,5/cm jest bardziej niż zadowalająca.Miałem z nim trochę problemy na własne życzenie z przewijaniem,ale z pomocą kolegów z forum udało mi się w prosty sposób ogarnąć to. Mam mały problem z ustawieniem głowicy,w przerwach między nagraniami słychać drugą stronę. jest to irytujące przy cichszych partiach utworu 2
audiotone Opublikowano 8 Lipca 2018 Opublikowano 8 Lipca 2018 Troszkę poprawiłem wielkość zdjęć . Tych kolejnych bo główne jest ok, ale kolejne już powinny być mniejsze ok 150px. By cały post był bardziej przejrzysty. Ale gratuluje fajnej maszynki . Tak trzymaj.
Admin sherlock Opublikowano 8 Lipca 2018 Admin Opublikowano 8 Lipca 2018 1 godzinę temu, Miron napisał: Kupiłem tonę taśm ze znanego portalu,które okazały się śmieciami. Niestety stare taśmy na alle w większości jadana się tylko do okrągłego segregatora. Przekonałeś się pewnie sam, że w cenie starego śmiecia masz taśmę nową, która nie zafunduje Tobie niepotrzebnych nerwów i finansowych strat. Warto co jakiś czas zaglądać w temat napisany przez Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto : 1 godzinę temu, Miron napisał: Mam mały problem z ustawieniem głowicy,w przerwach między nagraniami słychać drugą stronę. jest to irytujące przy cichszych partiach utworu Mam nadzieję, że stosowną instrukcję serwisową posiadasz. W niej powinieneś znaleźć info jak głowice należy ustawić by nie było przesłuchów z sąsiednich ścieżek.
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez sherlock,
Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
schemat
Rekomendacja dodana przez sherlock
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Opublikowane przez Miron,
Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Akai GX-4000D service manualJeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Instrukcja użytkownika i instrukcja serwisowa
Rekomendacja dodana przez sherlock
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.