Sari la conținut

Postări Recomandate

Postat

AKAI GX4000D 

dane techniczne:

• Track system: 4-track, 2-channel, stereo/monaural system
  • Heads: 1 x GX playback, 1 x GX record, 1 x erase
  • Motor: 1 x 4-pole induction motor
  • Reel size: up to 7 inch reel
  • Tape speeds: 3 3⁄4  7 1⁄2 ips
  • Wow and flutter: 0.08% (7 1⁄2 ips)
  • Frequency response: 30Hz to 24kHz (7 1⁄2 ips)
  • Signal to Noise Ratio: 60dB
  • Total harmonic distortion: 1%
  • Input: 70mV (line), 2mV (DIN), 0.25mV (mic)
  • Output: 0.775V (line), 0.3V (DIN)
  • Dimensions: 440 x 315 x 230mm
  • Weight: 13.2k

20180612_085216.jpg

20180708_161029.jpg20180708_143330.jpg20180708_161748.jpg

Witam serdecznie,chciałem przedstawić mój mój w zasadzie pierwszy magnetofon szpulowy (nie liczę zk 120,25 lat temu)

Magnetofon kupiłem po długim namyśle i wybrałem taki model na jaki pozwalał mój budżet ( może kiedyś akai gx 747 z wycieraczkami),sugerowałem się między innymi trwałością głowic. W magnetofonie zmieniłem boczki bo mi nie pasowały do reszty. Oryginalne oczywiście posiadam. Kupiłem tonę taśm ze znanego portalu,które okazały się śmieciami. Trafiłem na taśmy z bieżącej produkcji i jakość nagrań mnie mile zaskoczyła. Prędkość taśmy 19,5/cm jest bardziej niż zadowalająca?.Miałem z nim trochę problemy na własne życzenie z przewijaniem,ale z pomocą kolegów z forum udało mi się w prosty sposób ogarnąć to.

20180708_161434.jpg20180708_162003.jpg

Mam mały problem z ustawieniem głowicy,w przerwach między nagraniami słychać drugą stronę. jest to irytujące przy cichszych partiach utworu

• +1 2
  • Răspunsuri 4
  • Creată
  • Ultimul Răspuns

Cele mai bune postere din acest subiect

• sherlock

2

• Miron

2

• audiotone

1

Zile populare

Postat

Troszkę poprawiłem wielkość zdjęć . Tych kolejnych bo główne jest ok, ale kolejne już powinny być mniejsze ok 150px. By cały post był bardziej przejrzysty. Ale gratuluje fajnej maszynki . Tak trzymaj.  :)

• Admin
Postat
1 godzinę temu, Miron napisał:

Kupiłem tonę taśm ze znanego portalu,które okazały się śmieciami.

Niestety stare taśmy na alle w większości jadana się tylko do okrągłego segregatora. Przekonałeś się pewnie sam, że w cenie starego śmiecia masz taśmę nową, która nie zafunduje Tobie niepotrzebnych nerwów i finansowych strat. Warto co jakiś czas zaglądać w temat napisany przez @ArturP :

1 godzinę temu, Miron napisał:

Mam mały problem z ustawieniem głowicy,w przerwach między nagraniami słychać drugą stronę. jest to irytujące przy cichszych partiach utworu

Mam nadzieję, że stosowną instrukcję serwisową posiadasz. W niej powinieneś znaleźć info jak głowice należy ustawić by nie było przesłuchów z sąsiednich ścieżek.

Please register to see more content.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

By using this site, you agree to our Termeni de Utilizare Ghidări Politică Intimitate.