Miron Postat Iulie 8, 2018 Postat Iulie 8, 2018 AKAI GX4000D dane techniczne: Track system: 4-track, 2-channel, stereo/monaural system Heads: 1 x GX playback, 1 x GX record, 1 x erase Motor: 1 x 4-pole induction motor Reel size: up to 7 inch reel Tape speeds: 3 3⁄4 7 1⁄2 ips Wow and flutter: 0.08% (7 1⁄2 ips) Frequency response: 30Hz to 24kHz (7 1⁄2 ips) Signal to Noise Ratio: 60dB Total harmonic distortion: 1% Input: 70mV (line), 2mV (DIN), 0.25mV (mic) Output: 0.775V (line), 0.3V (DIN) Dimensions: 440 x 315 x 230mm Weight: 13.2k Witam serdecznie,chciałem przedstawić mój mój w zasadzie pierwszy magnetofon szpulowy (nie liczę zk 120,25 lat temu) Magnetofon kupiłem po długim namyśle i wybrałem taki model na jaki pozwalał mój budżet ( może kiedyś akai gx 747 z wycieraczkami),sugerowałem się między innymi trwałością głowic. W magnetofonie zmieniłem boczki bo mi nie pasowały do reszty. Oryginalne oczywiście posiadam. Kupiłem tonę taśm ze znanego portalu,które okazały się śmieciami. Trafiłem na taśmy z bieżącej produkcji i jakość nagrań mnie mile zaskoczyła. Prędkość taśmy 19,5/cm jest bardziej niż zadowalająca.Miałem z nim trochę problemy na własne życzenie z przewijaniem,ale z pomocą kolegów z forum udało mi się w prosty sposób ogarnąć to. Mam mały problem z ustawieniem głowicy,w przerwach między nagraniami słychać drugą stronę. jest to irytujące przy cichszych partiach utworu 2
audiotone Postat Iulie 8, 2018 Postat Iulie 8, 2018 Troszkę poprawiłem wielkość zdjęć . Tych kolejnych bo główne jest ok, ale kolejne już powinny być mniejsze ok 150px. By cały post był bardziej przejrzysty. Ale gratuluje fajnej maszynki . Tak trzymaj.
Admin sherlock Postat Iulie 8, 2018 Admin Postat Iulie 8, 2018 1 godzinę temu, Miron napisał: Kupiłem tonę taśm ze znanego portalu,które okazały się śmieciami. Niestety stare taśmy na alle w większości jadana się tylko do okrągłego segregatora. Przekonałeś się pewnie sam, że w cenie starego śmiecia masz taśmę nową, która nie zafunduje Tobie niepotrzebnych nerwów i finansowych strat. Warto co jakiś czas zaglądać w temat napisany przez @ArturP : 1 godzinę temu, Miron napisał: Mam mały problem z ustawieniem głowicy,w przerwach między nagraniami słychać drugą stronę. jest to irytujące przy cichszych partiach utworu Mam nadzieję, że stosowną instrukcję serwisową posiadasz. W niej powinieneś znaleźć info jak głowice należy ustawić by nie było przesłuchów z sąsiednich ścieżek.
Postări Recomandate
Postat de sherlock,
schemat
Recomandat de sherlock
0 reacții
Mergi la acest postare
Postat de Miron,
Instrukcja użytkownika i instrukcja serwisowa
Recomandat de sherlock
0 reacții
Mergi la acest postare
Please register to see more content.
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum