odziom91 Postat August 16, 2018 Share Postat August 16, 2018 Panasonic RQ-NX10 Dane techniczne: Country: Japan Manufacturer / Brand: Panasonic, Matsushita, Osaka Year: 1999 Main principle: Audio-Amplification Wave bands: without Details: Cassette-Recorder or -Player Power type and voltage: Storage and/or dry batteries / 1,5 Volt Loudspeaker: Is a Headphone or Earphone Model: RQ-NX10 - Panasonic, Matsushita, Material: Various materials Shape: Very small Portable or Pocket-Set (Handheld) < 8 inch. Dimensions (WHD): 78.5 x 109.2 x 26.3 mm / 3.1 x 4.3 x 1 inch Notes: Walkman, S-XBS, autoreverse system, cassette selector (normal-high/metal), changed battery analyzer, playing time 30 houres, dolby B NR, pause system, remote control 4 keys, auto stop, auto/cassette programming 3 tracks, FF/RW, aluminum structure, stereo headphones. Net weight (2.2 lb = 1 kg): 0.160 kg / 0 lb 5.6 oz (0.352 lb) Obsługa: Panasonic RQ-NX10 jest przenośnym sprzętem do odtwarzania kaset. Trafił on do mnie dzięki wygranej aukcji. Jego stan wizualny uważam za idealny. Metalowy korpus wygląda fenomenalnie, choć niektórym może nie spodobać się fakt braku "okienka", aby móc obserwować taśmę. Sterowanie w tym magnetofonie jest miękkie, w pełni elektroniczne. Posiada autorewers z logiczną obsługą - wciśnięcie przewijania do przodu rozpoczyna przewijanie do przodu, niezależnie od odtwarzanej strony. Z dodatkowych smaczków, jakie czekają na posiadacza to automatyczne wyszukiwanie utworów (do 3 w każdą stronę). Ilość wciśnięć przycisku przewijania podczas odtwarzania określa ilość utworów do przeskoczenia. Podczas przewijania w słuchawkach można usłyszeć puknięcia - ich ilość określa ile utworów pozostało na drodze. Przełącznik "HOLD" pozwala zablokować przyciski przed przypadkowym wciśnięciem. Odtwarzacz zasilany jest jedną baterią AA, która według naklejki wystarczy na 30 godzin odtwarzania. Stan baterii można sprawdzić przyciskiem "BATT CHECK". Brzmienie: Panasonic RQ-NX10 posiada manualny selektor taśmy. Obsługuje redukcję szumów typu B. Dodatkowo posiada funkcję S-XBS, która wyciska więcej basu. Brzmienie tego odtwarzacza jest przyzwoite. Niczego nie brakuje, system redukcji szumów działa poprawnie, selektor również. Niestety czar pryska po włączeniu S-XBS. Moim zdaniem dźwięk jest zbyt przytłumiony. Akcesoria: Do zestawu dołączone są słuchawki, które nie zachwycają ani wyglądem, ani brzmieniem. Oprócz nich jest jeszcze pilot do zdalnego sterowania. Fajny bajer, ale tu również obawiam się, że przy intensywnym użytkowaniu długo nie pociągnie. Zatem akcesoria określam jako "poprawne". Mogło być lepiej. Mankamenty? Mój egzemplarz mechanicznie działa dobrze. Jest jednak problem, iż w jednym kanale coś się "wzbudza" i co jakiś czas słychać strzały w słuchawce - pojedyncze puknięcia, w miarę regularne. Czasami mam wrażenie, że problem ustępuje, a później powraca. Co ciekawe - autorewers zmienia słuchawkę w której słychać "pukanie". Czy mogę po polecić? Jak najbardziej, to dobry odtwarzacz. Uznaje się go za dość wysoką półkę, a ceny również potrafią być przytłaczające. Mimo mankamentu mojego egzemplarza przyjemnie się go słucha. Mam nadzieję, że jeszcze trochę czasu ze mną spędzi. Galeria: 3 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Mai multe opțiuni de partajare...
Admin sherlock Postat August 16, 2018 Admin Share Postat August 16, 2018 1 godzinę temu, odziom91 napisał: Panasonic RQ-NX10 posiada manualny selektor taśmy. Obejrzałem wszystkie zdjęcia i nie znalazłem przełącznika rodzaju taśmy Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Mai multe opțiuni de partajare...
audiotone Postat August 16, 2018 Share Postat August 16, 2018 Bardzo fajna prezentacja super! jest od spodu : If you want to see the photo, please log in or register a new account i serwisówka : If you want to see the photo, please log in or register a new account Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri If you want to see the photo, please log in or register a new account i serwisówka : If you want to see the photo, please log in or register a new account " data-webshareurl="https://forum.stereo-hifi.com/topic/1079-panasonic-rq-nx10/?do=findComment&comment=16762">Mai multe opțiuni de partajare...
Postări Recomandate
Please register to see more content.
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum