Sari la conținut

WEGA 3202L / Dual 1210

Postări Recomandate

Postat

320l.jpg

Witam :)

Posiadam kombajn muzyczny WEGA 3202L  z wbudowanym gramofonem firmy Dual 1210. Ten oto kultowy kombajn został wyprodukowany w Hamburgu,w roku 1970. I mam bardzo,bardzo,ale to bardzo poważny problem z nim, otóż z wiekiem lat jedno z gniazd 2 din rozleciało mi się, i duchowo jestem przygnębiony od paru lat, bo nie mam pojęcia jak to naprawić a bardzo uwielbiałem słuchać na nim płyt i radyjka też ;)  Poza tym problem też jest drugi, ponieważ też mi się zepsuła ta część, na której zwykle są kabelki od ramienia i te sygnałowe.

Czy da się to naprawić? Mam nadzieję,że Pomożecie,Doradzicie mi w tej sprawie.

Ps.Te zdjęcia są przykładowe z grafiki Google :D 

Pozdrawiam :) 

tonearm shell.jpg

• Răspunsuri 3
  • Creată
  • Ultimul Răspuns

Cele mai bune postere din acest subiect

• Vintage Audio-Maniak

3

• audiotone

1

Cele mai bune postere din acest subiect

Imagini postate

Postat

Dieter co do gniazd DIN to zrób zdjęcie jak wygląda to uszkodzenie u Ciebie. Bo może trzeb by tylko stare wylutować i wlutować nowe... Podobnie z "kostką-mostkiem" z przejścia z plecionki sygnałowej która idzie od wkładki i łączy się z ekranowanym kablem . Tutaj także foto by się zdało byśmy mogli zobaczyć gdzie lezy problem. :)

• 1 lună mai târziu...
Postat

Jeżeli chodzi o tą część gdzie są podłączone przewody od od ramienia i te sygnałowe,

to tam mi się rozpadły te plastikowe boczki,co blokują,aby nic tam się nie ruszało,co podkreśliłem czarnym kolorem.

Dla przykładu użyłem te zdjęcie co powyżej :D A zdjęcie z gniazdem od kolumn zrobię jeszcze dzisiaj :) 

Ale wracając do tych boczków,to jest jakiś sposób by dorobić coś podobnego?

Przyznam się szczerze,że myślałem o kupnie w miarę dobrego duala z tej serii i przemienić,

i zostałby tylko problem z gniazdami Speaker,ale to tylko taka myśl ?

tonearmshell.jpg

Please register to see more content.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

By using this site, you agree to our Termeni de Utilizare Ghidări Politică Intimitate.