G.Moderator justified Posted September 30, 2018 G.Moderator Share Posted September 30, 2018 Technics SU-V45A Parametry: Power output: 45 watts per channel into 8Ω (stereo) Frequency response: 5Hz to 120kHz Total harmonic distortion: 0.003% Input sensitivity: 2.5mV (MM), 150mV (line) Signal to noise ratio: 76dB (MM), 91dB (line) Dimensions: 430 x 104 x 290mm Weight: 6.7kg Finish: black, silver Year: 1988 Wzmacniacz kupiłem jako sprawny, po serwisie i zapsikaniu wnętrza kontaktem. Jest to bardzo ładna seria i pasuje mi do zestawu. Środek oczyściłem i złożyłem. Zdjęcia wkrótce. Wersja ciemna pokrętła tonów i balansu ma wykonane z tworzywa, srebrna ma aluminiowe. Stan frontu bardzo ładny. Usterki: - nie działa dioda sygnalizacji Tape 1 (usterka usunięta, suchy lut diody). - potencjometr balansu dziwnie pracuje. odcina kanały pod koniec skali a od 0 do tego momentu zmiany są symboliczne. Wygląda na oryginał ale sprawdze jeszcze oznaczenia, bo to wyszło jak juz ustawiłem go pod tunerem i timerem. - prawy kanał gra trochę ciszej i dźwięk jest słabszej jakości. - prawy kanał nie zawsze działa od razu po włączeniu, trzeba podgłośnić i "zaskakuje" (usterka usunięta, oczyszczenie styków przekaźnika) Nie wiem jeszcze co z prawym kanałem i potencjometrem balansu. Na słuchawkach różnica jest mniej słyszalna, ale również występuje. Środek i elektronika nie wyglądały na "grzebane" lub nie widać tego. Foto: CDN. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Admin sherlock Posted September 30, 2018 Admin Share Posted September 30, 2018 24 minuty temu, justified napisał: Jest to bardzo ładna seria i pasuje mi do zestawu. Kolejna ofiara (po mnie) choroby zestawowej? Też miałem nie zbierać zestawów a tak jakoś uzbierało się już kilka wieżyczek. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Posted by sherlock,
Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
schemat ideowy
Recommended by sherlock
1 reaction
Go to this post
Posted by sherlock,
Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Instrukcja użytkownika
Recommended by sherlock
0 reactions