Sari la conținut

Technics SU-V45A

Postări Recomandate

• G.Moderator
Postat

v45a.jpg.6207f33cecbf65af151d85ccd539ad99.jpg

Technics SU-V45A

Parametry:

Power output: 45 watts per channel into 8Ω (stereo)
Frequency response: 5Hz to 120kHz
Total harmonic distortion: 0.003%
Input sensitivity: 2.5mV (MM), 150mV (line)
Signal to noise ratio: 76dB (MM), 91dB (line)
Dimensions: 430 x 104 x 290mm
Weight: 6.7kg
Finish: black, silver
Year: 1988

Wzmacniacz kupiłem jako sprawny, po serwisie i zapsikaniu wnętrza kontaktem. Jest to bardzo ładna seria i pasuje mi do zestawu. Środek oczyściłem i złożyłem. Zdjęcia wkrótce. Wersja ciemna pokrętła tonów i balansu ma wykonane z tworzywa, srebrna ma aluminiowe. Stan frontu bardzo ładny.

Usterki:

- nie działa dioda sygnalizacji Tape 1 (usterka usunięta, suchy lut diody).
- potencjometr balansu dziwnie pracuje. odcina kanały pod koniec skali a od 0 do tego momentu zmiany są symboliczne. Wygląda na oryginał ale sprawdze jeszcze oznaczenia, bo to wyszło jak juz ustawiłem go pod tunerem i timerem.
- prawy kanał gra trochę ciszej i dźwięk jest słabszej jakości.
- prawy kanał nie zawsze działa od razu po włączeniu, trzeba podgłośnić i "zaskakuje" (usterka usunięta, oczyszczenie styków przekaźnika)

Nie wiem jeszcze co z prawym kanałem i potencjometrem balansu. Na słuchawkach różnica jest mniej słyszalna, ale również występuje. Środek i elektronika nie wyglądały na "grzebane" lub nie widać tego.

Foto:

20180930_195901.jpg.e1d9bbffb07bc5ad7f1526e717b8540e.jpg20180930_195915.jpg.356fcbbeee7971ac705a5ad52eb19544.jpg

CDN.

• +1 3
  • Admin
Postat
24 minuty temu, justified napisał:

Jest to bardzo ładna seria i pasuje mi do zestawu.

Kolejna ofiara (po mnie) choroby zestawowej? :D Też miałem nie zbierać zestawów a tak jakoś uzbierało się już kilka wieżyczek.

• +1 1

Please register to see more content.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

By using this site, you agree to our Termeni de Utilizare Ghidări Politică Intimitate.