Uszyk Posted October 13, 2018 Share Posted October 13, 2018 Luxman K-03 Dane techniczne: Type: 3-head, single compact cassette deck Track System: 4-track, 2-channel stereo Tape Speed: 4.75 cm/s Heads: 1 x record, 1 x playback, 1 x erase Tape Type: type I, CrO2, Metal Noise Reduction: B, C Frequency Response: 15Hz to 22kHz (Metal tape) Signal to Noise Ratio: 73dB (dolby C) Wow and Flutter: 0.22% Total Harmonic Distortion: 0.5% Input: 100mV (line) Output: 0.55V (line) Dimensions: 453 x 365 x 163mm Weight: 11.1kg Mój K-03 ma problemy z auto stopem przy przewijaniu taśmy. Po zakończeniu przewijania silnik kręci szpulkę w dalszym ciągu, bo nie podnosi się mostek ze stoperkami i nie hamuje. W play-u działa normalnie i zatrzymuje się natychmiast. Dziwne jest to, że jak założę mu tę drewnianą szafę na grzbiet i się rozgrzeje, to auto stop zaczyna działać, chociaż nie za każdym razem. I nie wiem czy to jest usterka mechaniczna czy elektroniczna. Być może w mechaniźmie jest jakiś mikrostyk który trzeba przeczyścić ale boję się go rozbierać bo nie jest to prosty mechanizm. Dla mnie K-03 ma dość skromną dynamikę w stosunku do Naków i jakoś na razie nie mogę się do tego przyzwyczaić. Pewno będzie mi służył bardziej do oglądania i pokazywania niż do grania. Ale jest już ktoś kto założył sobie skarbonkę i składa kasę na ew.wykup. Chociaż nie powiedziałem jeszcze ostatniego słowa. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
audiotone Posted October 13, 2018 Share Posted October 13, 2018 5 godzin temu, Uszyk napisał: Dla mnie K-03 ma dość skromną dynamikę w stosunku do Naków i jakoś na razie nie mogę się do tego przyzwyczaić. Dlatego (zawsze coś dźwiękowo mi w nim brakowało) i z jeszcze innych przyczyn lux K-03 nie został u mnie na dłużej. Jakoś bardziej przypadł mi do gustu dźwięk z Aiwy 7000 niż z K-03. Ale wizualnie to seria K-03, 04 i 05 jest nie do pobicia są po prostu piękne. Chciałbym posłuchać kiedyś jeszcze Lux-a 5K50. Bo raczej kupno odpada z powodu całkowitego braku tego modelu na rynku. Zaś model TCD-911 osiąga ceny aż się włosy prostują, więc także raczej go nie posłucham... 5 godzin temu, Uszyk napisał: Mój K-03 ma problemy z auto stopem przy przewijaniu taśmy. Po zakończeniu przewijania silnik kręci szpulkę w dalszym ciągu, bo nie podnosi się mostek ze stoperkami i nie hamuje. W play-u działa normalnie i zatrzymuje się natychmiast. Dziwne jest to, że jak założę mu tę drewnianą szafę na grzbiet i się rozgrzeje, to auto stop zaczyna działać, chociaż nie za każdym razem. I nie wiem czy to jest usterka mechaniczna czy elektroniczna. Być może w mechaniźmie jest jakiś mikrostyk który trzeba przeczyścić ale boję się go rozbierać bo nie jest to prosty mechanizm. Ja Stanisławie bardziej obstawiałbym coś elektronicznego. Z powodów temperaturowych, ale dziwne jest to że objawu takiego niema po funkcji PLAY. A występuje tylko przy przewijaniu. Trzeba by było się temu dokładnie przyjrzeć. Na spokojnie. Ale wiesz jak to wychodzi nie widząc sprzętu i samej mechaniki... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Posted by sherlock,
instrukcja serwisowa
Recommended by sherlock
0 reactions
Go to this post