Ufolew Opublikowano 20 Października 2018 Opublikowano 20 Października 2018 Denon DR-M30HX DANE TECHNICZNE: Type: 3-head, single compact cassette deck Track System: 4-track, 2-channel stereo Tape Speed: 4.8 cm/s Heads: 1 x combination record/playback, 1 x erase Motor: 1 x capstan, 1 x reel Tape Type: type I, CrO2, Metal Noise Reduction: B, C, HX Pro Frequency Response: 25Hz to 19kHz (Metal tape) Signal to Noise Ratio: 75dB (dolby C) Wow and Flutter: 0.045% Total Harmonic Distortion: 3% Input: 100mV (line) Output: 0.775V (line) Dimensions: 434 x 115 x 286mm Weight: 5.6kg Accessories: remote control źródło: hifiengine.com Deck zakupiony na znanym portalu aukcyjnym w maju 2018r od użytkownika AUDIO-BIAS za 230 złotych. Jest to mój pierwszy deck tej klasy, wcześniej - jakieś 20 lat temu, używałem UNITRA M9108. Przeskok ogromy, w porównaniu z tą UNITRĄ, która tak naprawdę niszczyła kasety, to jest przepaść. Z tego powodu, ze ie mam porównania z innymi deckami, nie mogę się wypowiadać na temat brzmienia, ale na pewno mogę polecić jako pierwszy deck. Stan techniczny oceniam na bardzo dobry, praktycznie nie widać śladów użytkowania jak na sprzęt w tym wieku(ok.25lat). Od czasu zakupu do tego wpisu minęło trochę czasu i dopiero teraz mogę stwierdzić pewne usterki: 1. Czasami zatrzymuje się podczas odtwarzania, niekiedy jest to penie wina kasety, bo na niektórych w ogóle tego nie robi; 2. Problem z poziomem nagrywania jednego z kanałów - piszę tak, bo nie wiem, czy jeden jest za cicho, czy drugi za głośno - wydaje mi się, że prawy narywa ciszej. Poniżej kilka zdjęć mojego denona: Michał 5
Admin Wyróżniony komentarz sherlock Opublikowano 20 Października 2018 Admin Wyróżniony komentarz Opublikowano 20 Października 2018 Denon DR-M30HX service manual: Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto 1
Admin sherlock Opublikowano 22 Października 2018 Admin Opublikowano 22 Października 2018 Spoiler Dnia 20.10.2018 o 20:30, Ufolew napisał: Deck zakupiony na znanym portalu aukcyjnym w maju 2018r od użytkownika AUDIO-BIAS za 230 złotych. No to "trochę" przepłaciłeś, ale to już czas przeszły. Zresztą nie zdziwiłbym się gdyby ten deck był od szczeciniaków. Co do zatrzymywania się decka to kwestia czystości styków. W pewnym momencie logika decka może stwierdzić, że w kieszeni brak kasety. Trzeba je delikatnie oczyścić. Zaś z nagrywaniem to nagraj na kasecie odniesienia (dla tego modelu pewnie będzie to TDK SA) sygnał 1kHz z poziomem 0dB i zobacz czy przy odczycie ten sygnał mia również 0dB. Najlepiej przejść proces kalibracji z serwisówką i miernikiem, uprzednio wcześniej doprowadziwszy mechanikę do prawidłowego stanu. To, że działa nie znaczy by działała tak jak po wypuszczeniu z fabryki.
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez sherlock,
Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
instrukcja serwisowa
Rekomendacja dodana przez sherlock
1 reakcja
Pokaż odpowiedź
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.