Popular Post chorazy3 Posted October 25, 2018 Popular Post Share Posted October 25, 2018 AIWA Excelia XK-009 Magnetofon kupiony na Ebay`u, bez pilota, w bardzo dobrym stanie wizualnym (jedynie górna obudowa porysowana), jako używany, sprawny. Było sporo czyszczenia, pachnie papierosami. Początkowo myślałem, że bardzo grzebany (fioletowy lakier na śrubie do regulacji głowicy kasującej i lewej rolki dociskowej), ale chyba nie, ten fiolet to chyba rodzaj plomby gwarancyjnej, bo jest też na kilku śrubach mocujących obudowę, a na śrubie do ustawiania azymutu go nie ma. Ale faktycznie działa i odtwarza pięknie, tak jak mówią. Jest ogromny i b. ciezki. Muszę jeszcze opanować jak się używa wbudowanej kalibracji. Jedynie W&F nie jest jak z fabryki bo wynosi koło 0,08 %. Może to wina pasków (choć wyglądają dobrze - firmy Thakker) ? W zestawie dostałem jakieś zapasowe no name, pewnie z Ebay`a od sprzedawcy z Niemiec (nie wiem czy warto je zakładać). Na forum TH piszą, że trzeba kupować te od Marrs Communications po 50 dolarów para (plus drugie tyle wysyłka). Specyfikacja z HFE: Type: 3-head, single compact cassette deck Track System: 4-track, 2-channel stereo Tape Speed: 4.8 cm/s Heads: 1 x record, 1 x playback, 1 x erase Motor: 1 x system servo, 2 x DC Tape Type: type I, CrO2, Metal Noise Reduction: B, C, HX Pro, DBX Frequency Response: 20Hz to 22kHz (Metal tape) Signal to Noise Ratio: 95dB (DBX) Wow and Flutter: 0.018% Input: 50mV (line) Output: 0.53V (line) Dimensions: 469 x 136 x 432.7mm Weight: 10.2kg Year: 1989 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
artekk Posted October 25, 2018 Share Posted October 25, 2018 Gratulacje ! Wspaniały magnetofon. Taki zbieg okoliczności - dziś włączyłem swoją XK-007, która nie grała kilka miesięcy i chodzi jak zła Ciekaw jestem porównania z NAD'ami. A paski od Freda Marrsa można już kupić w Europie, choć nie wiem, czy cały asortyment : http://www.hifiservice.si/index.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Posted by sherlock,
instrukcja użytkownika
Recommended by sherlock
0 reactions
Go to this post
Posted by sherlock,
instrukcja serwisowa
Recommended by sherlock
1 reaction
Go to this post
Posted by sherlock,