Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. chorazy3 Opublikowano 25 Października 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 25 Października 2018 AIWA Excelia XK-009 Magnetofon kupiony na Ebay`u, bez pilota, w bardzo dobrym stanie wizualnym (jedynie górna obudowa porysowana), jako używany, sprawny. Było sporo czyszczenia, pachnie papierosami. Początkowo myślałem, że bardzo grzebany (fioletowy lakier na śrubie do regulacji głowicy kasującej i lewej rolki dociskowej), ale chyba nie, ten fiolet to chyba rodzaj plomby gwarancyjnej, bo jest też na kilku śrubach mocujących obudowę, a na śrubie do ustawiania azymutu go nie ma. Ale faktycznie działa i odtwarza pięknie, tak jak mówią. Jest ogromny i b. ciezki. Muszę jeszcze opanować jak się używa wbudowanej kalibracji. Jedynie W&F nie jest jak z fabryki bo wynosi koło 0,08 %. Może to wina pasków (choć wyglądają dobrze - firmy Thakker) ? W zestawie dostałem jakieś zapasowe no name, pewnie z Ebay`a od sprzedawcy z Niemiec (nie wiem czy warto je zakładać). Na forum TH piszą, że trzeba kupować te od Marrs Communications po 50 dolarów para (plus drugie tyle wysyłka). Specyfikacja z HFE: Type: 3-head, single compact cassette deck Track System: 4-track, 2-channel stereo Tape Speed: 4.8 cm/s Heads: 1 x record, 1 x playback, 1 x erase Motor: 1 x system servo, 2 x DC Tape Type: type I, CrO2, Metal Noise Reduction: B, C, HX Pro, DBX Frequency Response: 20Hz to 22kHz (Metal tape) Signal to Noise Ratio: 95dB (DBX) Wow and Flutter: 0.018% Input: 50mV (line) Output: 0.53V (line) Dimensions: 469 x 136 x 432.7mm Weight: 10.2kg Year: 1989 7
artekk Opublikowano 25 Października 2018 Opublikowano 25 Października 2018 Gratulacje ! Wspaniały magnetofon. Taki zbieg okoliczności - dziś włączyłem swoją XK-007, która nie grała kilka miesięcy i chodzi jak zła Ciekaw jestem porównania z NAD'ami. A paski od Freda Marrsa można już kupić w Europie, choć nie wiem, czy cały asortyment : Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
audiotone Opublikowano 25 Października 2018 Opublikowano 25 Października 2018 OOOO ale super maszyna . Magnetofon bardzo dobry, tak jak napisał Artur ciekawi mnie porównanie z Nad-em 6300 . Gratuluje dobrze wydanej podejrzewam góry pieniędzy.
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez sherlock,
instrukcja użytkownika
Rekomendacja dodana przez sherlock
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
instrukcja serwisowa
1 reakcja
Pokaż odpowiedź
prospekt reklamowy
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Opublikowane przez datbest,
Test deka Aiwa XK-S9000 w SAT-AUDIO-VIDEO 5/1992
1 reakcja
Pokaż odpowiedź
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.