czarek123 Opublikowano 31 Października 2018 Opublikowano 31 Października 2018 Technics RS B-755 Niespełnione marzenie odnośnie posiadania 965 zaleczyłem świadomie kupując model o którym jest wątek. Nie kupiłem flagowego modelu ponieważ zwyczajnie nie było mnie stać, a teraz czytając o nim wątek na forum, że gra gorzej od 765 i 755 po kupnie zostało by mi tylko strzelić sobie w łeb. Technics 765 i 755 to bliźniacze modele różniące się tylko zastosowanymi kondensatorami pxs, poza tym różnic nie stwierdziłem w dźwięku a posiadałem jeden i drugi. Mój egzemplarz to zakup jakiś czas temu od handlarza w niby idealnym stanie. Po rozpakowaniu przesyłki oczywiście zamglony wyświetlacz i trzeszczący potencjometr od regulacji głośności zapisu. Jakiś czas temu zostały usunięte skazy więc deck prezentuje się wizualnie bardzo dobrze. Mechanicznie nic mu nie dolegało poza zębatką którą ostatnio naprawiałem klockiem lego. Dźwięk jaki prezentuje magnetofon nie bardzo przypadł mi do gustu, brak w nim plastyczności gra skrajnymi pasmami i takim dudniącym basem. Az 6 pomimo, że dużo ludzi wiesza na nim psy to dźwięk ma dużo równiejszy i dynamiczniejszy. Dla tego 755 jest moim deckiem który gra najmniej traktuje go jako rezerwowego gracza. Sprzedać żal bo drugiego kupić w dobrym stanie ciężko a dużo pracy w niego włożyłem. Specifications Type: 3-head, single compact cassette deck Track System: 4-track, 2-channel stereo Tape Speed: 4.8 cm/s Heads: 1 x combination record/playback, 1 x erase Motor: 1 x capstan, 1 x reel, 1 x mech Tape Type: type I, CrO2, Metal Noise Reduction: B, C, HX Pro Frequency Response: 20Hz to 21kHz (Metal tape) Signal to Noise Ratio: 74dB (dolby C) Wow and Flutter: 0.05% Input: 60mV (line) Output: 0.4V (line) Dimensions: 430 x 135 x 290mm Weight: 5.3kg 1 4
artekk Opublikowano 31 Października 2018 Opublikowano 31 Października 2018 Widzę, że robisz cacka ze swoich magnetofonów Też miałem 755, też nie bardzo mi się podobał. Ale był w bardzo fajnym stanie. Podarowałem koledze z forum, który bardzo lubi Technicsy i ogarnia je z zamkniętymi oczami 1
czarek123 Opublikowano 31 Października 2018 Autor Opublikowano 31 Października 2018 Dzięki . Staram sie, żeby były w dobrym stanie wizualnym i technicznym. Technics to wdzięczne bydle do serwisowania. W 755 jedynie ciężko powypinać te taśmy sygnałowe a reszta jak klocki lego. 1
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez sherlock,
Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Technics RS-B755 service manual:Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
instrukcja użytkownika i serwisowa
Rekomendacja dodana przez sherlock
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.