Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. czarek123 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 2 Grudnia 2018 Pioneer CT-S620 Od jakiegoś czasu planowałem zakup jakiegoś innego decka niż Technicsa. Jedna marka cały czas jeden kolor już do znudzenia. A fuj . Zakup tego modelu Pioneera był dziełem przypadku. Moja ładniejsza połówka zapytała się co chce na mikołajki, odpowiedziałem nie wiele myśląc "magnetofon". Poszperała w ogłoszeniach, zapytała czy ten mi się podoba,no podoba. Więc przyjechał do mnie z Rabki po serwisie od Pana Andrzeja. Stan wizualny dobry, delikatne rysy na górze, ale nie rzucające się w oczy. Jedyną rzeczą którą musiałem zrobić było czyszczenie czujników od rozpoznawania rodzaju kasety, czasami głupiał, raz pokazywał Typ II raz IV. Poszły w ruch 3 preparaty kontakt 60, Wl oraz 61 i problem na razie nie występuje. Po demontażu pokrywy widać, że paski są nowe, wnętrze czyste, nie ma do czego się przyczepić ani czego wymieniać. Jeśli chodzi o wrażenia akustyczne to kaseciak gra przyjemnie ciepło, wszystko jest na swoim miejscu, nie faworyzuje żadnego pasma. Odtwarzanie obcych kaset idzie mu nadzwyczaj dobrze, nie ma reguły czy nagranie było w dolby czy bez. Rzeczą która mi się w nim jednak najbardziej podoba to kultura z jaką mechanizm przełącza funkcje jest praktycznie bezgłośny porównując do Technicsa. Fajny i solidny deck i będzie musiał zostać na amen bo to prezent Specifications: Type: 3-head, single compact cassette deck Track System: 4-track, 2-channel stereo Tape Speed: 4.75 cm/s Heads: 1 x combination record/playback, 1 x erase Motor: 1 x reel, 1 x capstan, 1 x assist Tape Type: type I, CrO2, Metal Noise Reduction: B, C, HX Pro Frequency Response: 15Hz to 21kHz (Metal tape) Signal to Noise Ratio: 79dB (dolby C) Wow and Flutter: 0.023% Total Harmonic Distortion: 0.6% Input: 100mV (line) Output: 0.5V (line) Dimensions: 420 x 137 x 375mm Weight: 6.8kg Year: 1993 6
czarek123 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2018 Jeszcze dwie fotki : Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
czarek123 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2018 Ja to olałem i naprawiłem sam. Ale jednak Pioneer to jest pierwsza i ostatnia rzecz jaką u niego kupiłem. Myślałem, że gość jest bardziej solidny. Chyba, że ja za dużo wymagam
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez sherlock,
Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Pioneer CT-S620 service manualJeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
instrukcja użytkownika i serwisowa
Rekomendacja dodana przez sherlock
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.