ADAM Posted December 10, 2018 Share Posted December 10, 2018 Teac V-970 1987 - 1989 Maszynę na tą chwilę uznaję za szczęśliwy zakup. Cieszy oko i ucho. Jak wiadomo DBX za długo w TEACach nie zabawił. Tu jest ale też nie korzystam. Sprawdziłem - działa . Wszystko zresztą działa w nim wyśmienicie. Lubie jego system kalibracji. Dżwięk potrafi czarować i angażuje. Mikrodetale, przestrzeń i dobre różnicowanie instrumentów sprawiają że chce się go słuchać i słuchać. Saksofony gra jak lubię. A bas ma nie tak rozłożysty jak późniejsze modele ( V-8030s) ale brakować mu go nie brakuje- co to to nie. On gra w sposób naprawdę zrównoważony. Nic tu nie przeważa. Mam wrażenie że za wiele ten sprzet od siebie nie dodaje i w połączeniu z neutralnym wzmakiem robi się bardzo miło. I ten wygląd końcówki lat 80-tych. Ja z tego okresu ten design we flagowcach bardzo lubię. Garść parametrów : Type: 3-head, single compact cassette deck Track System: 4-track, 2-channel stereo Tape Speed: 4.76 cm/s Heads: 1 x combination record/playback, 1 x erase Motor: 1 x reel, 1 x capstan, 1 x aux Tape Type: type I, CrO2, Metal Noise Reduction: B, C, DBX Frequency Response: 20Hz to 21kHz (Metal tape) Signal to Noise Ratio: 92dB (DBX) Wow and Flutter: 0.025% Total Harmonic Distortion: 3% Input: 60mV (line) Output: 0.3V (line) Dimensions: 471 x 123.5 x 279.5mm Weight: 6.6kg Accessories: RC-311 remote control (nie mam niestety- ciężko o ten dodatek) Test/recenzja i trochę anatomii : http://zokiaudio.com/teac-v-970x-plastic-giant/?lang=en A tu jeszcze fotki mojego : Może znajdę dłuższą chwilę to nagram kalibrację. Tu tak na szybko nagrałem. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
artekk Posted December 10, 2018 Share Posted December 10, 2018 Pozwoliłem sobie nieco poprawić ten artystyczny nieład, ale dobrze Tobie idzie Adamie Miałem kiedyś jego brata z reversem, model R-919X : Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Posted by ke_raj,
instrukcja serwisowa
Recommended by sherlock
0 reactions
Go to this post