Popular Post kawosz71 Posted December 15, 2018 Popular Post Share Posted December 15, 2018 Na przywitanie z Forum podzielę się z Wami doświadczeniem z obcowania z jednym z najlepszych magnetofonów szpulowych jaki powstał w firmie ReVox . Prawdziawa legenda . Lampowy ,, Dziadek ,, Magnetofon ma swoje ograniczenia . 1 prowadzenie taśmy . 2 głośna praca 3 brak podsłuchu przy nagrywaniu ( monitor , taśma ) 4.brak oddzielnej kalibracji dol różnych prędkości Mimo tych ,, wad ,, magnetofon broni się wprost fenomenalnym dziwiękiem . Miałem w sumie trzy egzemplarze . W tym dwa przerobione na prędkość 38 . Miałem kilka różnych szpulowców . Akaice , Revoxy w tym PR99 , Teaci . Tylko G-36 był ze mną do końca przygody z dużą szpulką . Egzemplarz ze zdjęcia to model MK2 który poddałem tuningowi zewnętrznemu . Fornirowana i lakierowana obudowa . Metalozowanie części plastikowych . Nowe gniazda rca i zasilające . Ostatni jaki miałem wersja MK3 również przerobiona do prędkości 38 . Wersja MK3 to lesze prowadzenie taśmy . Magnetofon został wyposażony w fotokomórkę taką jaka była uzywana w jego następcy czyli A77 MK2 i pokazany dołożony wiatrak - slepa uliczka . Choć nie przeszkadzał 1 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
siwy Posted December 15, 2018 Share Posted December 15, 2018 No, no, ale maszynka, gratuluję, także uporu i wkładu pracy wlożonego, aby doprowadzić go do takiego stanu i do tego pięknie się prezentuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts