ArturP Postat Decembrie 4, 2018 Postat Decembrie 4, 2018 7 godzin temu, tor napisał: Czy jest coś lepszego do czyszczenia niż waciki do uszu? Bo one też zostawiają kłaczki. Ściereczki do optyki nie zostawiają żadnych nalotów. Chyba, że je nałapały w trakcie czekania na okazję czyszczenia. Kurde, ale ze mnie mickiewicz. Nawijam taką na drewniany patyczek, namaczam stosownym płynem i do przodu. Na same kłaczki jest sprężone powietrze, jeśli wszystko już wyczyszczone, oczywiście.
tor Postat Decembrie 17, 2018 Postat Decembrie 17, 2018 Dnia 4.12.2018 o 04:19, ArturP napisał: Na same kłaczki jest sprężone powietrze Dziś kupiłem owo sprężone powietrze, ale to jest w istocie propan-butan (w karcie charakterystyki 50 + 47,5 %), a te gazy zostawiają tłusty osad. Nazwa "powietrze" wydaje mi się tutaj sporym nadużyciem językowym. Mam wątpliwości, czy tłuszcz na głowicach i elementach gumowych jest pożądany... Czy może są różne preparaty o nazwie "sprężone powietrze"? Oświećcie mnie, proszę. Dnia 3.12.2018 o 21:28, sherlock napisał: Odkręć i wyprostuj ten grubszy element. Wtedy sprężynująca blaszka będzie wygięta bardziej w dół. Grubszy element wyprostowany i problem blaszek rozwiązany
ArturP Postat Decembrie 18, 2018 Autor Postat Decembrie 18, 2018 Kłaczki mają to do siebie, że byle podmuch je przywiewa. A byle podmuch może je zwiać, więc sprawa ze sprężonym powietrzem jest jakby nieaktualna, bo potrzeba naprawdę tylko tyle podmuchu co by te kłaczki się rozwiały z newralgicznych miejsc. Ja używam SpPow. od "OMEGA fs" i nigdy nie stwierdziłem, by po dmuchnięciu coś zostało. Fakt, że się pali nad zapalniczką, dopierótko co sprawdziłem zachowując wszelkie formy bezpieczeństwa (moja sypialnia i pełno w niej łatwopalnych gratów ). Tak wyszło, ale przynajmniej umiem się przyznać, gdzie trzymam Spr.Pow. Zwykłe powietrze nie nadaje się do sprężenia z powodu dużej kondensacji pary i wysokiego punktu rosy. Mieszanka Pr-Bu też kondensuje tylko w dużo niższej temperaturze.
Postări Recomandate
Please register to see more content.
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum