Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. audiotone Opublikowano 2 Stycznia 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 2 Stycznia 2019 NAD 6150C To mój pierwszy NAD . Jako że w necie niema żadnej pełnej specyfikacji tego modelu to znaczy 6150C bo jest to pierwszy magnetofon z układem Dolby C. Bardzo podobnie wygląda 6140 ale tam niema Dolby C i są różnice w sterowaniu mechaniką. Na tylnej ściance jest także regulacja BIAS-u na potencjometrze suwakowym... ? Dlaczego nie na front panelu? No cóż to jest NAD. Także i serwisówki niema nigdzie. Więc będzie praca po omacku. Stan określił bym na dostateczny z minusem, każdy róg jest obity ... A teraz front panel : I tył : Troszkę środka : I stan głowic (lepiej wyglądają na żywo) żadnego śladu zużycia : Magnetofon jest martwy, można tylko "zapalić diody" odpowiednimi wyłącznikami na front panelu od Dolby i Memory. Nic poza tym, bezpieczniki popalone w środku i pali nowe które są wkładane na płycie głównej i płytce od sterowania mechaniką. Brak paska od capstana i pomocniczego od idler-a. Silnik jest martwy tzn. nie kręci - brak napięcia - bezpieczniki popalone.... itp... To na szybko co udało mi się sprawdzić. 1 6
JaKub Opublikowano 2 Stycznia 2019 Opublikowano 2 Stycznia 2019 Ciekawy deck, zwłaszcza ta regulacja Bias na tylnej ściance (chociaż to żadne udogodnienie ). Szkoda, że popalony. Możliwe, że ktoś wcześniej próbował go "naprawić" i porobił zwarcia W każdym razie, życzę powodzenia!
Admin sherlock Opublikowano 2 Stycznia 2019 Admin Opublikowano 2 Stycznia 2019 22 minuty temu, audiotone napisał: To mój pierwszy NAD I jak go Szanowna Małżonka zobaczy to pewnie i ostatni 2
Rekomendowane odpowiedzi
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.