chorazy3 Postat Ianuarie 3, 2019 Postat Ianuarie 3, 2019 NAD 6050C Kupiony na e-zatoce jako sprawny. Okazało się tylko, że głowice nie chcą opadać – wina starego smaru. Teraz sobie gra bez problemu. Przyjemnie się go słucha. Odtworzyłem na nim kasetę nagraną na modelu 6040 (Tucan Chromdioxid) i modelu 6140 (BASF Chrome Super) i nie mam zastrzeżeń. Nagrana na nim TDK SA też jest ładnie odtwarzana m. in. na NAD 6300 i Aiwie Xk-009. Ale NAD-y chyba lubię się bardziej… Więc dźwięk przypomina podobne modele NAD z tego okresu, czyli początku lat 80-tych, choć to chyba trochę skromniejszy elektronicznie model, głowice te same. Stan wizualny dobry/dobry+. Mój pierwszy deck bez kieszeni, tylko z wyjmowaną osłoną głowic. I ma w środku ciekawy sznureczek, chyba do nagrywania. Specifications: Type: 2-head, single compact cassette deck Track System: 4-track, 2-channel stereo Tape Speed: 4.76 cm/s Heads: 1 x record/playback, 1 x erase Motor: DC servo Tape Type: type I, CrO2, Metal Noise Reduction: B, C Wow and Flutter: 0.04% Year: 1981 4
Radmar Postat Ianuarie 3, 2019 Postat Ianuarie 3, 2019 Starszy brat 6150C. Najładniejsza wzorniczo seria według mojej zdecydowanie subiektywnej oceny. A co tak czysto w środku? Już po czyszczeniu obfotografowałeś, czy nikt tam przed Tobą nie zaglądał? Sznureczek do nagrywania?
audiotone Postat Ianuarie 3, 2019 Postat Ianuarie 3, 2019 O ładny jak na NAD-a . I dali mu bias z przodu a nie jak w 6150C z tyłu. To chyba kolejny po 6150C bo już ma Dolby C. I mechanika podobna ale koło zamachowe inne. Podzespoły także spoko "Elny"
Postări Recomandate
Postat de sherlock,
NAD 6050C test Audio(usa) 1-1982
Recomandat de sherlock
0 reacții
Mergi la acest postare
Postat de ke_raj,
instrukcja użytkownika
Recomandat de sherlock
0 reacții
Mergi la acest postare
Postat de ke_raj,
instrukcja serwisowa
Recomandat de sherlock
1 reacție
Mergi la acest postare
Please register to see more content.
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum