audiotone Opublikowano 15 Stycznia 2019 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Chciałem zamówić kondensatory 10000uF/35V do MF i szukałem jakiś lepszych. W grę wchodziły Elny i Rubycon-y i Michicon-y i Nipon-y. Po przejrzeniu ebay-a okazuje się że 99% to chińskie podróbki... . A w szczególności model "Elna for Audio" jest podrabiany nagminnie i kondensatory Rubycon-a. Ktoś może widział z szanownych kolegów jakieś oryginały na ebay-u lub nie tylko ebay-u??? Bo na chwile obecna założyłem "jamikona" i docelowo chcę go wymienić.
artekk Opublikowano 15 Stycznia 2019 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Straszysz Wojtku, zastanawiam się, co za Nichicony kupiłem ostatnio.
audiotone Opublikowano 15 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2019 Arturo nie straszę. Poszperałem w necie i ilość podrabianych kondensatorów jest zatrważająca. Znalazłem w necie ładne Rubycony w Pl : Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto okazuje się że to podróbki i mają pojemność max w okolicach 7800 uf. Wystarczy poczytać w necie. Osobiście jestem załamany Podrabiane są najbardziej duże pojemności typu 10000 i więcej na 80V bo są one najczęściej stosowane przy modernizacjach lub naprawie wzmacniaczy. I popyt jest na nie ogromny.
Rekomendowane odpowiedzi
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.