audiotone Postat Ianuarie 15, 2019 Postat Ianuarie 15, 2019 Chciałem zamówić kondensatory 10000uF/35V do MF i szukałem jakiś lepszych. W grę wchodziły Elny i Rubycon-y i Michicon-y i Nipon-y. Po przejrzeniu ebay-a okazuje się że 99% to chińskie podróbki... . A w szczególności model "Elna for Audio" jest podrabiany nagminnie i kondensatory Rubycon-a. Ktoś może widział z szanownych kolegów jakieś oryginały na ebay-u lub nie tylko ebay-u??? Bo na chwile obecna założyłem "jamikona" i docelowo chcę go wymienić.
artekk Postat Ianuarie 15, 2019 Postat Ianuarie 15, 2019 Straszysz Wojtku, zastanawiam się, co za Nichicony kupiłem ostatnio.
audiotone Postat Ianuarie 15, 2019 Autor Postat Ianuarie 15, 2019 Arturo nie straszę. Poszperałem w necie i ilość podrabianych kondensatorów jest zatrważająca. Znalazłem w necie ładne Rubycony w Pl : https://www.ebay.co.uk/itm/2pcs-Rubycon-10000uF-35V-VXG-35x30-Aluminum-Electrolytic-Capacitors-SNAP-IN/252796186169?epid=1961882631&hash=item3adbd3ae39:g:UOYAAOSwImRYHI6d okazuje się że to podróbki i mają pojemność max w okolicach 7800 uf. Wystarczy poczytać w necie. Osobiście jestem załamany Podrabiane są najbardziej duże pojemności typu 10000 i więcej na 80V bo są one najczęściej stosowane przy modernizacjach lub naprawie wzmacniaczy. I popyt jest na nie ogromny.
Postări Recomandate
Please register to see more content.
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum