Sari la conținut

Podróbki kondensatorów.

audiotone

Postări Recomandate

Postat

Chciałem zamówić kondensatory 10000uF/35V do MF i szukałem jakiś lepszych. W grę wchodziły Elny i Rubycon-y i Michicon-y i Nipon-y. Po przejrzeniu ebay-a okazuje się że 99% to chińskie podróbki... O.o. A w szczególności model "Elna for Audio" jest podrabiany nagminnie i kondensatory Rubycon-a. Ktoś może widział z szanownych kolegów jakieś oryginały na ebay-u lub nie tylko ebay-u??? Bo na chwile obecna założyłem "jamikona" i docelowo chcę go wymienić.

Postat

Straszysz Wojtku, zastanawiam się, co za Nichicony kupiłem ostatnio.

Postat

Arturo nie straszę. Poszperałem w necie i ilość podrabianych kondensatorów jest zatrważająca. :/ Znalazłem w necie ładne Rubycony w Pl :

https://www.ebay.co.uk/itm/2pcs-Rubycon-10000uF-35V-VXG-35x30-Aluminum-Electrolytic-Capacitors-SNAP-IN/252796186169?epid=1961882631&hash=item3adbd3ae39:g:UOYAAOSwImRYHI6d

okazuje się że to podróbki i mają pojemność max w okolicach 7800 uf. Wystarczy poczytać w necie.

Osobiście jestem załamany :( Podrabiane są najbardziej duże pojemności typu 10000 i więcej na 80V bo są one najczęściej stosowane przy modernizacjach lub naprawie wzmacniaczy. I popyt jest na nie ogromny.

Please register to see more content.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

By using this site, you agree to our Termeni de Utilizare Ghidări Politică Intimitate.