Dziekon Postat Ianuarie 25, 2019 Postat Ianuarie 25, 2019 Sprzedałem AKAI 630. Dojechał do Bydgoszczy cały. Pan po dwóch godzinach od rozpakowania włączył i lewy kanał buczy. Wskaźnik się wychylił na maksa i stoi. Prawy gra. Przy przełączeniu na źródło lewy VU-metr wychyla się i stoi w połowie skali. Jakieś pomysły? Jest w Bydgoszczy a ja tam nikogo nie znam. Tego, że przed wysyłką wszystko działało to nie muszę mówić. Co za pech.
Admin sherlock Postat Ianuarie 25, 2019 Admin Postat Ianuarie 25, 2019 4 minuty temu, Dziekon napisał: Pan po dwóch godzinach od rozpakowania włączył i lewy kanał buczy. Dwie godziny to zdecydowanie za mało. Na zewnątrz jest teraz coś -6 stopni ale w nocy było więcej. Ja zostawiam sprzęt rozpakowany na noc i dopiero na drugi dzień biorę się za podłączanie. Po wypakowaniu to można co najwyżej sobie popatrzeć. Nieuzasadniony pośpiech rodzi takie konsekwencje :( 6 minut temu, Dziekon napisał: Jest w Bydgoszczy a ja tam nikogo nie znam. https://forum.stereo-hifi.com/membermap/ Zachęcam wszystkich do umieszczenia swojej przybliżonej lokalizacji. W takich przypadkach jak ten możemy sobie wzajemnie pomóc.
Precel_Makowy Postat Ianuarie 25, 2019 Postat Ianuarie 25, 2019 14 minut temu, Dziekon napisał: Sprzedałem AKAI 630. Dojechał do Bydgoszczy cały. Pan po dwóch godzinach od rozpakowania włączył i lewy kanał buczy. Wskaźnik się wychylił na maksa i stoi. Prawy gra. Przy przełączeniu na źródło lewy VU-metr wychyla się i stoi w połowie skali. Jakieś pomysły? Jest w Bydgoszczy a ja tam nikogo nie znam. Tego, że przed wysyłką wszystko działało to nie muszę mówić. Co za pech. Jeśli kupujący jest "nietechniczny", to nic samemu nie zrobi. Przełącznika zapis/odczyt nie ma, więc zostaje czysta elektronika. Przełącznik tape/source? Może jak się rozgrzeje to mu przejdzie. Ale, w tym magnetofonie są tranzystory, które lubią skorodować. Korozja przenosi się z wyprowadzeń do wnętrza obudowy, która pęka. Tym samym, struktura tranzystora jest narażona na czynniki atmosferyczne. Może kraczę, ale kilka takich niedoszłych "trupków" tranzystorowych z 630DB już wyjąłem.
Postări Recomandate
Please register to see more content.
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum