Sari la conținut

Akai GX-630D - zwrot?

Postări Recomandate

Postat

Sprzedałem AKAI 630. Dojechał do Bydgoszczy cały. Pan po dwóch godzinach od rozpakowania włączył i lewy kanał buczy. Wskaźnik się wychylił na maksa i stoi. Prawy gra. Przy przełączeniu na źródło lewy VU-metr wychyla się i stoi w połowie skali.

Jakieś pomysły? Jest w Bydgoszczy a ja tam nikogo nie znam. Tego, że przed wysyłką wszystko działało to nie muszę mówić. Co za pech.

• Admin
Postat
4 minuty temu, Dziekon napisał:

Pan po dwóch godzinach od rozpakowania włączył i lewy kanał buczy.

Dwie godziny to zdecydowanie za mało. Na zewnątrz jest teraz coś -6 stopni ale w nocy było więcej. Ja zostawiam sprzęt rozpakowany na noc i dopiero na drugi dzień biorę się za podłączanie. Po wypakowaniu to można co najwyżej sobie popatrzeć. Nieuzasadniony pośpiech rodzi takie konsekwencje :(

6 minut temu, Dziekon napisał:

Jest w Bydgoszczy a ja tam nikogo nie znam.

https://forum.stereo-hifi.com/membermap/

Zachęcam wszystkich do umieszczenia swojej przybliżonej lokalizacji. W takich przypadkach jak ten możemy sobie wzajemnie pomóc.

Postat
14 minut temu, Dziekon napisał:

Sprzedałem AKAI 630. Dojechał do Bydgoszczy cały. Pan po dwóch godzinach od rozpakowania włączył i lewy kanał buczy. Wskaźnik się wychylił na maksa i stoi. Prawy gra. Przy przełączeniu na źródło lewy VU-metr wychyla się i stoi w połowie skali.

Jakieś pomysły? Jest w Bydgoszczy a ja tam nikogo nie znam. Tego, że przed wysyłką wszystko działało to nie muszę mówić. Co za pech.

Jeśli kupujący jest "nietechniczny", to nic samemu nie zrobi.

Przełącznika zapis/odczyt nie ma, więc zostaje czysta elektronika. Przełącznik tape/source?

Może jak się rozgrzeje to mu przejdzie. Ale, w tym magnetofonie są tranzystory, które lubią skorodować. Korozja przenosi się z wyprowadzeń do wnętrza obudowy, która pęka.

Tym samym, struktura tranzystora jest narażona na czynniki atmosferyczne.

Może kraczę, ale kilka takich niedoszłych "trupków" tranzystorowych z 630DB już wyjąłem.

Please register to see more content.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

By using this site, you agree to our Termeni de Utilizare Ghidări Politică Intimitate.