Sari la conținut

SHARP SG-35

Postări Recomandate

Postat

51ef2c5ca1aa2dcc9471e07a2181f06a.jpg.af633b5bea295709ab89cd58abf66b59.jpg

Wzięło mnie ostatnio na wspomnienia pierwszej wieży w rodzinie, która była następcą jamnika "INTERNATIONAL". Tata sprowadził ją z Niemiec jakoś w okolicach 1993-4 i właśnie na takiej wieży słuchałem swoich pierwszych kaset. Niestety, kiedy to byłem głupim "gimbusem", trafiła na śmietnik bodajże 12 lat temu :( Jeśli ktoś taką ma na zbyciu, to chętnie odkupię, z czystego sentymentu oczywiście, choć jak na zwykłe "pudło", grało to całkiem fajnie.

Danych technicznych niestety nigdzie nie widzę, ale pamiętam, że magnetofon był całkiem dobry, cichy mechanizm z soft-touchem i nagrywał na metalu. Gramofon pełny automat (który nie działał, odkąd pamiętam).

• +1 1
Postat

Chyba nie jesteś jedynym, który taki błąd zrobił. Ja swego czasu też zrobiłem pewien błąd. Co prawda nie wyrzuciłem na śmietnik niczego, jednak pozbyłem się wielu dobrych kaset i nie były to jednostkowe egzemplarze. Chyba największy błąd mojego życia i bodaj większy niż próba zmiany stanu cywilnego. :D

• Haha (0 pts) 1
Postat

Wtedy chwilowo przerzuciłem się na mp3, a że wieża się psuła i nie potrafiłem nic naprawić, to niestety tak się skończyło... Jednak minął rok i doszedłem do wniosku, że mp3 to beznadzieja, dostałem ARIE MS 2411 i przestałem słuchać muzyki z komputera ;) Niedługo później kupiłem pierwszego kaseciaka, Technics'a RS-TR373 i tak to się zaczęło, a wyrzucenia tej wieży żałuję do dziś.

Please register to see more content.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

By using this site, you agree to our Termeni de Utilizare Ghidări Politică Intimitate.